Mannen som kunne se hele verden og andre fantastiske fortellinger (Lanterne science fiction)

av (forfatter).

Gyldendal Unknown Binding

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Martin Bull Gudmundsens eksemplar av Mannen som kunne se hele verden og andre fantastiske fortellinger (Lanterne science fiction)

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Format Unknown Binding

ISBN13 9788205105157

Språk Norwegian

Sider 152

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Reidar Jensens «Mannen som kunne se hele verden» er en fascinerende novellesamling. Jeg må innrømme at jeg fra aller første novelle simpelthen følte inni meg at jeg nå potensielt har oppdaget en helt ny favorittforfatter. Tenk deg det! Og for hver novelle jeg leste, utviklet den følelsen seg til en visshet om at jeg her har å gjøre med en poetisk sjel, en konseptuell kunstner og en visjonær rabagast. Jeg har lest en del noveller i mitt liv, men disse er blant de mest interessante jeg noen gang har lest. De er samtidig såpass fengende at jeg gjerne leser dem igjen. Samlingens undertittel «og andre fantastiske fortellinger» er en god beskrivelse. Ikke bare fordi novellene er herlige, men også fordi de er fantasifulle og fabel-aktige. Sjangermessig kan noen av novellene klart defineres som science fiction («Mr. Hopp og kaffetrakteren», «Blues»), andre som fantasi («Huset under almene») mens andre kan med mer treffsikkerhet klassifiseres som spekulativ skjønnlitteratur («INTERMEDIA, 2001», «Opp fra dypet»), mens noen få, som «Stemmen fra skogene» og «Vinden i gatene» nesten kan kalles prosadikt. På baksiden av boken står det også at «’Autostrada’ er en poetisk fabel», og det er flere andre noveller som kan kalles det også. Reidar Jensen favner tematisk om myter, dystopi, økonomi, egoisme, makt og kjærlighet med et fengslende persongalleri som består av et bredt utvalg av fengslende og spesielle karakterer som kan være så til de grader myndighetskritiske, kapitalistsvertende, teknologiforferdede, fremsynte, kloke, pessimistiske, håpefulle, intense, forunderlige, besatte og betatte. Men alltid med et glimt i øyet. Jeg merker at Reider leker seg i den kreative, litterære sandkassen sin, og at han bygger praktfulle konstruksjoner med språkets sand. kremt Poenget er at novellene ikke bare er dype og godt skrevet, men de er veldig morsomme også! Den typen litteratur jeg foretrekker, er den man må lese for å forstå, og den man må lese for å kunne føle ordene på kroppen. Det holder liksom ikke å si hvilken sjanger det er, og det er vanskelig å forklare hva de handler om, og enda vanskeligere å gi et sammendrag. Så dette må rett og slett oppleves, folkens!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Nattjegere - vampyr- og varulvhistorier fra mange land og tider" av Peter Haars
  • "Fortellinger fra Orsini" av Ursula K. Le Guin
  • "Stjerneskudd - en science fiction-antologi" av Jon Bing
  • "Hobbiten, eller Fram og tilbake igjen" av J.R.R. Tolkien
Alle bokanbefalinger for dette verket