Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 2 av 2 sitater

Noen få tall vil vise veksten i forlagsvirksomheten gjennom 1800-tallet. Begynner vi med året 1814 og følger bokproduksjonen noen få tiår, vil vi se at det i 1814-23 utkom gjennomsnittlig 60 bøker årlig. Det var ikke meget. Alt i tidsrommet 1854-63 var det økt til gjennomsnittlig 322 bøker, og i perioden 1894-1903 var tallet kommet opp i 966 bøker hvert år. Det var en vekst som gav forleggerne større selvtillit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Behovet for bøker økte i Norge etter 1814, og det kom klager over bokforsyningen både fra Universitetet, lærde skoler, statsadministrasjonen og privatfolk. Det meste av den litteraturen det var spørsmål etter, måtte skaffes ved import, særlig fra Danmark. Det var ikke noe nytt, det nye var bare at det hastet mer enn før.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde H HelsethFarfallelittymseHarald KHild HasselKine Selbekk OttersenBjørg Marit TinholtIngunnJConnieHanne Kvernmo RyeAnne ØverkilLisbeth Kingsrud KvistenmgemoiraTine SundalAnn ChristinVibekeWenche BrohaugHeidi HoltanChristinaBenedikteEllen E. MartolBente Aimee BorrenAnn Marlen EngerBård StøreNils PharoTheaTanteMamieBjørg L.SolBeathe SolbergEvaMarianne  SkageLilleviTonjeMartaifartaReadninggirl20Sol SkipnesHelge-Mikal HartvedtSynnøve H Hoel