Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Etter å ha hørt bl.a. Jens Kvernmo stadig vekk nevne denne boka som den boka som virkelig gjorde ham interessert i friluftsliv måtte jeg til slutt lese den og da falt valget på å høre den på lydbok. Det har vært en fest og jeg har gått mange fine turer mens jeg har hørt på denne og kjørt hundespann, jaktet rein, lært litt om nordamerikas indianere for 100 år siden og mye mer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er en ren historiebok fra forfatterens hverdag i Canada som pelsjeger, skrevet med et nøkternt språk, uten hensikt til å trollbinde leseren slik en krimroman kunne gjøre. Allikevel er historiene så gode og spennende, og man vil nødig vente for lenge med å finne ut hvordan det går videre i boken etter å ha lagt den fra seg.

Ingstads nærhet og hengivenhet til naturen er gjennomgående, og gir rom for refleksjon.
Løst sitert fra eget hode:

"Reinen var endelig kommet til vidda, og jeg følte meg som en millionær. Jeg savnet intet."

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har fulgt meg hele livet fra første gang jeg leste den i femten års alderen. Har vel lest den syv -åtte ganger

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest den mange ganger. På det verste leste jeg den 14(!) ganger på rappen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen