Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Et bedrøvelig utseende har lenge fratatt meg lysten til å lese denne boka. Men utenom det fattigslige papiret og uskarpe illustrasjonene, gir teksten et godt bilde av hvordan kulturlivet og levekårene utviklet seg etter reformasjonen fram mot 1814. Carsten Hopstock er opptatt av hvordan interiører, husgeråd og klær utviklet seg. Dessuten har han har notert seg merkverdige matvaner og omgangsformer, slik de er beskrevet av utlendinger på norgesbesøk.

Hva med litteratur og kunst? Her framhever Kjell Heggelund at Danmark-Norge lå i en europeisk avkrok. Bare et lite skikt av byborgere utenom København fulgte og bidro til litteraturen og kulturlivet slik den utviklet seg i resten av verden. Men alt stod ikke stille. 1700-tallet var tydeligvis en gjennombruddstid for bøker, teater og mye annet.

Dette verket finnes i en langt bedre innbundet utgave med fargeillustrasjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T