Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Personlig og nær dokumentasjon av holocaust i Norge.
Boka er en tydelig oppfølger av "Leksikon om lys og mørke". Forrige gang dokumenterte han gjennom et leksikon. Denne gangen bruker han museet som medium. Gjenstander, fotografier og tekster som avslører for oss de forferdelige forbrytelsene som ble begått mot våre jødiske landsmenn/kvinner under andre verdenskrig.
I denne romanen opplever jeg at det halter litt. Vi kommer ikke helt inn på personene som uretten ble begått mot. Der blir som om vi står utenfor og iakttar. Blir det for mye fakta og for lite fiksjon?
Men for all del: en viktig bok om noe vi aldri må glemme. Derfor er museet viktig!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Stranger gjør historien levende ved å blande fiksjon og fakta. God bok om grusomme hendelser!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sterkt og godt skrevet om holocaust, med utgangspunkt i historien til familien til forfatterens kone. En frittstående oppfølger til Leksikon om lys og mørke. Mye generell krigshistorie, men også personlige fortellinger. En miks av fakta og fiksjon som fungerer godt, selv om jeg kunne ønsket meg mer av det siste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadmgeBerty