Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Medrivende fortelling fra slutten av 1600-tallet, og dessverre med aktuelt tema nå 350 år senere. Ikke lenger i vår vestlige verden heldigvis, men først og fremst i totalitære islamistiske regimer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er imponert over detaljrikdommen i Tore Renbergs roman Luneflyteprøven som ble utgitt i 2023. Samtidig er det detaljrikdommen som gjorde til at jeg synes den tidvis ble et «pes» å lese.

Historien om skjebnen til Anna Voigt er drivkraften i romanen. En skjebne som er så trist og dyster at det er til å gråte over. Men rammene forfatteren har lagt rundt historien ble for omfattende for meg. Det var kapitler som var utrolig gode, og det var kapitler som jeg fikk lite ut av. Etter hvert ble det til at jeg bare skumleste kapitler for overhodet å bli ferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fantastisk bra! Hadde aldri trudd at eg skulle lesa denne mursteinen på så kort tid. Men boka er medrivande, rystande, interessant, tidvis galgenhumoristisk og i eit språk som kler historia perfekt. Nominert til Lytternes romanpris no, bør antakeleg vinne!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennande og medrivande om eit viktig emne! Eg er fascinert over korleis Renberg gjennom fragment frå historiske kjelder har klart å gi liv til dei mange karakterane, eg levde meg inn i både Anna Voigt og familien si skjebne - og Christian Thomasius si utrettelege kamp for vitskap og kunnskap, fridommen til å tenkje og seie kva ein vil og alle kampane han kjempa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant fra Tyskland på 1600-tallet der kvinner har liten verdi, kirka stor makt, embetsmennene er oppblåste og selvforherligende, rettsvesenet vilkårlig og dommene grusomme, og seremonier spiller en stor rolle når folk skal avrettes. Den nyfødte babyen til ungjenta Anna Voigt blir funnet nedgravd i urtehagen på godset. Drepte hun barnet eller var det dødfødt? Lungeflyteprøven kan avsløre dette. Omfangsrik bok, til tider kjedelig. Bare tidvis lot jeg meg rive med av handling og personskildringer. Nominert til Lytternes romanpris 2023.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte lese denne boka siden den har fått massive omtaler. Historien i seg selv var interessant, men boka ble tung å lese. Det var utfordrende å skille mellom hva som var fakta og hva som var fiksjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg liker historien, personene og at Renberg er innleser på lydboka.
Men det som får meg til å gje boka ein svak femmer er at den er for langdryg.
Det er kanskje eit luksusproblem, men eg vert rett og slett for godt kjent med personene.
Sjølve temaet er veldig interessant.

Godt sagt! (7) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Imponerende research og bra skrevet, men tungt og lite fengende. Gadd ikke lese ferdig. Var nok kjekk og oppslukende for Renberg selv å jobbe med, men ikke noe kjekk å lese…

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine VictoriaHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda A