Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Denne boken tar for seg relevansen av de første kapitlene i 1.Mosebok for i dag. Den viser hvordan alle de fundamentale lærene i den kristne troen er å finne i miniatyr i kapitlene 1-11. Han tar for seg noe av det vitenskapelige grunnlaget for 1.Mosebok, troverdigheten rundt historisiteten rundt nevnte kapitler, hvordan 1.Mosebok legger grunnlaget for ekteskapet og Guds intensjon bak det, samt et kapittel om familieliv. McIntosh tar også fram et litt kontroversielt og litt bortglemt tema fra Bibelen, nemlig sabbaten og gir den ny mening ut fra Guds Ord til oss idag. Forfatteren er også innom hvordan 1.Mosebok og evangeliet henger sammen og kommer med noen interessante vinklinger, bl.a. ved å legge sammen navnene i slektstreet fra Adam til Noah og hvordan evangeliet gjenspeiles i det. Boken avsluttes med noen interessante vedlegg mot slutten som bl.a. tar for seg et kritisk blikk på dagens dateringsmetoder, beviser for en verdensvid flom osv.

Selvom mye av det McIntosh tar opp ikke er så veldig nytt for meg, så var det noen nye innblikk, slik som relevansen av en hviledag, og betydningene av navnene tatt i betraktning fra slektstreet fra Adam til Noa. En fin bok om skapelsens og flommens betydning for oss i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmEgil StangelandVannflaskeMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.Kirsten LundPiippokattaChristofferTrude OmaMartineTjommiHarald KPer Åge SerigstadLars MæhlumBerit RBjørg  FrøysaaNicolai Alexander StyveIngeborg GKarin BergToveritaolineHanne Kvernmo RyeChristofer GabrielsenKristin_Kjersti SNorahSissel ElisabethIngunn SHilde Merete GjessingAnn ChristinTove Obrestad WøienIreneleser