Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Behersket raseri preger dette oppgjøret med moderne byggestil her til lands og andre steder. Tidligere journalist i Aftenposten, Ulf Andenæs, er en mangeårig forsvarer av tradisjonell byggekunst, slik vi før fant den på landsbygda og i småbyene langs kysten.

Han er ikke i tvil om at profittorienterte utbyggerere står bak mye brutal arkitektur både når det gjelder utforming (rette linjer og vinkler) og materialer (råbetong). Men utbyggerne hadde ikke klart det uten støtte fra dagens arkitekter som tviholder på 1930-årenes funksjonalistiske programerklæringer med sin vekt på høyblokker og motorveier. Franskmannen Corbusiers byplanvisjoner får hard medfart.

Men Andenæs er god på å framheve lyspunktene både når gjelder byggeprosjekter og arkitekter. Men skal disse innspillene lykkes, kreves det lokaldemokrati og engasjement av folk flest.

Boka har mange fine fotografier. De fleste er tatt av Erling Okkenhaug, leder av Allgrønn og bokas utgiver.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Rune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækDemeterHilde VrangsagenAmanda ABertyCarine OlsrødAlice NordliAnniken RøilRandi