Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Bente Pedersen, nå har du jammen meg gjort det! I alle år har jeg lengtet litt etter at det skulle komme en serie å slå Isfoket ned fra førsteplassen som min favoritt. Og med Trollkvinne har du gjort det, og skrevet din beste serie Og ikke bare det, den er så bra at du herved troner alene som min favorittforfatter!
(Og som en liten tilføying, ikke noe tusser og troll som Margit sitt univers, men vanlige kvinner som blir utsatt for datidens heksejakt som vi alle vet var tuftet på vanvittige anklager som f.eks. at naboens ku hadde melket dårlig en dag.)

"Det begynte og sluttet med kjærlighet. Magdalena kunne ikke leve uten hans kjærlighet." Allerede i prologen får jeg en god følelse på at DETTE er serien. Etter de tre første kapitlene aner vi tematikken i serien, beskrivelsene av miljø, handling og detaljer er som alltid helt makeløs. Det historiske bakteppet er sterkt og veldig interessant. Er spent på hva som skjer videre.
Magdalena har dette udefinerbare over seg, som gjør at folk til alle tider har startet en heksejakt. Hun er sterk, uredd, vet å bite i fra seg, men samtidig så sårbar og ensom. Kanskje den mest sammensatte av alle de sterke damene dine, Bente. Isak er kanskje den beste helten noen gang, men kan han slå Mik'kal... Blir veldig spennende å følge utviklingen her

Det som er best med dine serier er at du spiller på hele følelsesregisteret til en leser, det blir som jeg puster og lever i Trollkvinne når jeg leser den. Ser frem til å leve i universet til Magdalena og Isak en god stund. For ikke å snakke om alt jeg lærer, du setter fingeren på ting jeg ikke en gang visste at jeg ville lære og høre om. Også bringer den med seg en lengsel etter å se Øst-Finnmark igjen.

Gratulere så mye med en ny serie, og du er nå nr 1 og tematikkens- og detaljenes dronning. Og formuttere som deg kan fortsatt utvikle seg og levere noe så inni hampen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Ina Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd HebækDemeterHilde VrangsagenAmanda ABertyCarine OlsrødAlice NordliAnniken RøilRandiLaila