Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Året er 1930. Stedet - den russiske landsbygda. Her bor Zulejkha med ektemannen og svigermoren. Zulejkha er tatar, og hennes oppgave i livet er å gjøre ektemannen til lags. Hun har født fire døtre, men alle døde som nesten nyfødte.
Svigermoren, som Zulejkha kaller Gammelheksa, er misfornøyd med henne. I følge henne klarer ikke Zulejkha å gjøre selv den minste ting riktig.
Ektemannen forguder moren, og krever umenneskelige ting av Zulejkha.

Da kommunistene kommer, nekter Zulejkhas ektemann å etterkomme kravene til å dele avlingen sin, og det blir gjort kort prosess. Etter ektemannens død, sendes Zulejkha til Sibir. Svigermoren etterlates alene. Hun er nesten hundre, og døv og blind.

Reisen til Sibir blir dramatisk, og gir et godt innblikk i det som faktisk foregikk på den tiden det er snakk om.
Interessant og lærerik.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Masse leseglede, en slukebok. Mangler kanskje noe i følelsesmessig dybde.. men her er det overlevelse og vekst, kjærlighet, motstand og håp, med en sibirsk GULag-bakgrunn. Vel verdt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok om tvangsflyttingen som var i Russland på 1930-tallet. Verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk og medrivende. Jeg har jo alltid visst at Stalin drev og flyttet p[ folk, men akkurat hvordan det skjedde, har jeg aldri tenkt over. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Zulejkha åpner øynene» er en uvanlig helstøpt debutroman. Den lå i flere år på toppen av bestselgerlisten i Russland og var lenge den mest lånte boken på bibliotekene i Moskva. Romanen følger Zulejkhas videre skjebne i det sovjetiske systemet, fra fangenskap i provinshovedstaden Kazan, til hun blir plassert i en krøttervogn mot Sibir. Der blir hun innlemmet i fellesskapet til de andre fortapte, folk fra alle samfunnslag og yrker som er forvist til arbeidsleirene i øst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For en historie! En gripende fortelling om hvor mye motgang og nød et menneske er i stand til å tåle, og om hva som, midt oppi alt det grusomme, kan gjøre livet verdt å leve. Foregår i Sovjetunionen på 1920 -30 og -40-tallet, kronologisk fortelling, lettlest men rikt språk. Komplekse og levende karakterer som er i stadig utvikling. Trist, nesten deprimerende tone, men med glimt av håp og glede midt oppi det hele. Lang historie, men det blir aldri kjedelig eller stillestående. Tankevekkende innblikk i tragisk del av Sovjetunionens historie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tore HalsaBeathe SolbergTherese HolmEgil StangelandMads Leonard HolvikG LEivind  VaksvikElinBeHegeWencheHanne Cathrine AasKirsten LundLilleviBritt ElinPiippokattaIngunn SFrank Rosendahl SlettebakkenTove Obrestad WøienAvaAkima MontgomeryJulie StensethMcHempettVariosaBjørg L.oforbordVibekeritaolineLene AndresenmarithcIdaIreneleserChristofferHeidiKaren PatriciaTine SundalJan-Olav SelforsVannflaskeAnne Berit GrønbechLinda RastenGladleser