Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Hva har Petter Rudis trengingskammerat, pistolmannen i Orderudsaken, en torpedo, en narkoman, en sosionom på NAV og en ekspert på privatøkonomi til felles? Det er én og samme mann, Arman Vestad. I «Bly til gull» blir vi tatt med på innsiden av en fascinerende og skremmende kriminell underverden – og ut igjen.

Denne boka vil jeg anbefale at så mange som mulige (voksne) leser. Den er vond, provoserende, humoristisk, interessant og lettlest, men først og fremst er det en sterk fortelling om de forlokkende og destruktive sidene ved kriminalitet og rus, og hvilken betydning enkeltmennesker og samfunnsinstitusjonene kan ha for den som prøver å finne veien ut.

Ved hjelp av korte og kontante fortellinger tar Vestad oss ufiltrert inn i en verden av kriminalitet, sex og dop. Arman bytter ut fotball med helsestudio og doping. Han tar seg jobb som dørvakt, produserer og selger det narkotiske stoffet GHB, stjeler biler, krever inn penger, ruser seg og leverer våpen til Kristin Kirkemo før tre personer blir brutalt drept på Orderud gård. Det siste har egentlig ikke en stor rolle i boka, men det er muligens den knaggen som de fleste av oss vil henge Vestad på i forkant; Pistolmannen fra Orderudsaken.

Les mer om boka på min blogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHege