Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Denne boka likte jeg! Politikk har alltid vært litt vanskelig for meg å forstå, og jeg har ikke hatt så god kjennskap til alle de norske partiene, så her lærte jeg mye. Man får en god, kort og konsis innføring i de store partiene samt litt om de aller minste (noe jeg ikke forventet. Det var flere jeg ikke visste om!). Finn Eivind Jor går gjennom hvert parti alfabetisk. Først presenterer han partiets overordnede politiske ståsted (venstre<sentrum>høyre). Så forteller han om partiets historiske opphav. Deretter litt om partiets leder, og så en forklaring av partiets kjernesak. Han sier innledningsvis at boken ikke er ment å være "reklame eller 'propaganda' for et bestemt politisk parti", og at målet er "å presentere alle partiene på en upartisk måte". Det syns jeg han klarer helt fint, og jeg fikk inntrykk av at partiene hadde tydelige ulike ståsteder.

Han har i tillegg vært så gavmild at han har inkludert et eget ordbokskapittel mot slutten av boken, sånn at vi får forklart noen av de vanskeligere politiske ordene. Avslutningsvis har han listet opp kildene sine.

Det eneste jeg vil pirke på, er skrivefeilene. Noen ord er skrevet feil, og det er en del kommafeil her og der. Det er jo litt uprofesjonelt, men det har såpass lite å si i det store og det hele, så det trekker ikke min endelig vurdering ned fra full pott. Anbefales for førstegangsvelgere, men også for alle andre som rett og slett er usikre. Sånn som meg. Jeg har kunnet stemme lenge, men jeg har fortsatt vært usikker, og jeg trengte en oversikt. Nå føler jeg meg mer sikker/trygg på mitt eget politiske ståsted.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikHarald KAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiacMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieTonjeNorahcathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland Skjeggerud