For meg, som ikke er særlig kjent i Oslo, fikk dette preg av en litt for personlig byvandring med forfatteren som nostalgisk vegviser, til steder og bygninger jeg ikke har hatt noe forhold til og som ikke finnes lenger. Et slags filmmanus, kanskje? Personer fra de tidligere bøkene dukker opp og skaper situasjoner som jeg ikke ser poenget med, og Gaustad er fortsatt en sentral arena for - ja for hva da? Har LSC tenkt seg enda ei bok?
Etter "Rød selvbiografi" måtte vel det meste bli nedtur. "Byens spor. Jesper og Trude" ble det så til de grader. Pratete, masete, platt, billige ordspill, osv. Sklir glatt inn på 'oppskrytte bøker'-lista.
Godt språk, lettlest, men jeg savnet litt nerve.
Jeg er veldig begeistret for Byens spor 1-3. På slutten av bind 3 trer forfatterens stemme også forsiktig frem, det var ok, men i fjerde bind, Jesper og Trude, trer han frem kommenterende hele veien, det fungerer ikke for meg, det er forstyrrende og nesten litt juks og fanteri all den tid jeg vet at forfatteren er en glimrende 3dje person presens forteller - nå blir det hele nesten en slags sakprosa, det er trist, forfatteren kan så mye bedre, dette er et grep som ikke fungerer for meg :-(
Den svakeste boken i serien og greit at det nå ble satt endelig punktum. Innimellom fenget det og jeg var tilbake i "Byens Spor", men det skled stadig ut og ble litt kjedelig.
Vi har kommet til 80-tallet. Jespers mor, Maj, er død og begravet. Nå er Jesper og søsteren, Stine, alene, men de er voksne. Stine er lege, mens Jesper kun har noen få piano-elever. Han lever på Trude, noe hun begynner å bli lei av. De snakker ikke ordentlig sammen lenger. Selv Jostein, Jespers barndomskamerat, er ikke hva han en gang var. På avstand observerer forfatteren det hele.
Nok en god bok, men synes den blir litt omstendelig innimellom.