Viser 1 til 3 av 3 omtaler

En god ungdomsbok om alt virvaret som skjer både utenfor og i seg selv som ungdomstida! Sannhet og løgn, samt vennskap er temaene her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Det du ikke sier, er sant" av Lene Ask er en spennende og godt skrevet ungdomsbok. Den handler om Kamran som lever med en syk søster som har ME. En dag stopper det en bil og en mann spør ham om veien. Kamran tilbyr seg å vise mannen veien og setter seg inn i mannens bil. Boken handler om forelskelse, vennskap og "små" løgner som får store konsekvenser. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka handler om Kamran. Han har det litt vanskelig hjemme fordi storesøstera er sjuk (ME) og lillesøstra er ganske krevende. Han begynner å ljuge om småting, men etterhvert vokser de små løgnene og får store konsekvenser.

Handlinga går over ganske kort tid, og det er hovedsakelig den indre spenninga som driver fortellinga videre, men det er også litt ytre spenning etterhvert.
Jeg syns hovedpersonen er troverdig, man blir glad i han og forstår hvorfor han handler som han gjør. Boka er også ganske aktuell med tanke på alle som for tida lider av ME. Språket er enkelt og greit, den inneholder ikke mange vanskelige ord.

Forhold til søsken, foreldre, venner og naboer blir belyst, det er litt kjærlighet og litt action.

Forsida er ikke bra - jeg er redd mange ungdommer bare vil sette den bort igjen etter å ha kikka på den. Den sier ikke mye om innholdet og er kjip i farger og uttrykk.

Men, på tross av forsida er ikke dette en bok jeg har problemer med å anbefale både gutter og jenter mellom 13 og 17 år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaEgil StangelandEster SAgnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken Røil