En meget sterk 4 for denne boka. Lettlest og underholdende, men når ikke helt opp. Litt søkt at det er naboer som skal løse drapsgåten. Blokka virket usannsynlig lytt mellom leilighetene. Hovedpersonen Rikke var heller ikke en person man får sympati med.
Selv om boken ikke hadde så høyt spenningsnivå ble jeg sugd inn i fortellingen. Historien er godt skrevet!
Sitat fra boka:
«Skam og skyld er ulike følelser, med ulike funksjoner. Mens skyld motiverer oss til å reparere det vi har ødelagt, motiverer skam oss til å skjule det»
BOKOMTALE: Elskeren av Helene Flood. Leseeksemplar fra Aschehoug
Rikke og Åsmund flytter inn i en idyllisk firemannsbolig på Tåsen sammen med de to barna. Dette virker å være drømmeboligen, og de blir raskt kjent med naboene. Kanskje litt for godt kjent? Plutselig blir mannen i andre etasje funnet drept. Det har ikke vært innbrudd og låsehistorikken på den elektroniske låsen viser ingenting unaturlig. Kan det være en av naboene som står bak mordet?
Dette er forfatterens andre bok. Jeg leste den første for to år siden, og husker at jeg likte den godt. Forfatteren slår til igjen. Denne gangen med en enda bedre historie. Dette er en kjempegod psykologisk krim som du må lese!
Det er på Tåsen det skjer. I hvert fall i Elskeren av Helene Flood.
Etter en lunken leseopplevese når det gjelder Terapeuten i fjor av Helene Flood, hadde jeg likevel lyst til å lese hennes nyeste bok, Elskeren. Det var noe med konseptet som interesserte.
Hvorfor risikere å miste det man har?
Rikke Prytz har et liv som de fleste misunner. Hun har mann, barn og fint bosted. Hun har ikke eget hus, men bor i et rolig firemannsbolig i et pent strøk. Naboene går overens selv om de er svært forskjellige. Åsmund og Rikke, har vært sammen helt siden de var tenåringer og de har to barn sammen. Men hvorfor risikerer hun da å miste alt sammen med å være utro? Hun ligger med en av naboene, og da et mord skal ha skjedd i firemannsboligen, er Rikke redd for å bli avslørt for å ha vært utro, og redd for å bli innblandet i saken. Er det en av naboene som står bak mordet, eller er det noen utenfra?
Når det gjelder Elskeren så var det ikke mordsaken eller utroskap som var fengslende å lese om, men Rikke, familien hennes og naboene. Relasjonene og dynamikken i det hele. Veldig fascinerende lesing. De fleste av karakterene hadde sine egne særheter og var fengslende å lese om. Derfor var denne lettere å lese enn Terapeuten, og syntes også at hennes nyeste bok hadde mer innhold og aspekter. Det var mer å følge med på, og noen av partiene av boka var nesten som å se en Tv-serie. Man må lese noen sider til. Synes heller ikke at bøkene hennes er så nyskapende innen psykologisk thriller, eller er så nyskapende i det hele tatt som mange skal ha det til, men det er godt å se at flere norske forfattere kommer med mer fra den sjangeren, ikke bare oversatt litteratur hele tiden.
Småirriterende hovedkarakter
Det som irriterte mest med boka, var Rikke. Det er ikke alltid jeg liker hovedkarakterer i en bok, og jeg fikk ikke helt sansen for henne for ofte virker hun selvgod, og hun leker med det hun ikke burde bare fordi hun kan, og det er vanskelig å få medfølelse for henne. Hun blir litt mye av alt. Det virker ofte som om hun ikke enser det som skjer rundt henne.
Dette var artig og mørk lesing i motsetning til Terapeuten som jeg ikke brydde meg stort om. Lesingen gikk stort sett av seg selv, og man ble nesten like stresset som hovedkarakteren av å lese den.
Fra min blogg: I Bokhylla