Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Stian Johansen fra Skien har for første gang skrevet en novellesamling. Mens han tidligere har skrevet lyrikk og romaner, servere han nå noveller som både er humoristiske, lettleste og alvorlige på samme tid. Han tar oss nemlig med til «Skilsmissedalen» og gir oss detaljerte skildringer av dysfunksjonelle forhold og stygge brudd.

I et intervju i Telemarksavisa (https://www.ta.no/stian-skriver-om-steder-du…/s/5-50-1113731) forteller han at han fikk høre om skilsmissedalen på Limi der de skilte damene flytter etter bruddet, for ikke å snakke om «fittekassene» på kapittelberget. Det heftige navnet sier vel sitt … Og slik er boka hans; Med saftig språkbruk og humoristiske benevnelser forteller han om triste skjebner og såre relasjoner. Ett eksempel er en av de første novellene i boka, «Hvitsteinstjenn, my ass», som problematiserer utroskap, løgn og fortielser. En annen som jeg likte godt, var «Bytte på Café Elefanten» som beskriver ungenes følelser i «bytte-situasjonen» når de skifter hjem mellom mor og far.

Et annet grep jeg synes fungerer bra, er at han lar noen av karakterene være med i flere av novellene, slik at en får følge dem i deres utvikling og se hvordan forhold de er i endres underveis.

Boka er lettlest og underholdene fortalt med et nokså muntlig språk. Fortellerperspektivet skifter slik at vi får det å oppleve et samlivsbrudd fortalt med perspektivene til både barn, ungdom, kvinner og menn. Språket er fargerikt, og som nevnt over er han ikke forsiktig i ordvalget. Men tåler du drøyt språk, er boka vel verdt å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale