Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Forfatteromtale

Om formen:
Romanen er skrevet i flere lag. Små prosa-lyriske stykker er vevd inn i den ytre handlingen, med ulike symboler: havet, vulkanen, hesten og selvfølgelig lundefuglen, slik boktittelen antyder. Symbolene har sin egen betydning og utvikler seg parallelt med historien.
Boken starter med «Dykkeren». Et utdrag kan leses HER (leseutdrag side 5).

Om skriveprosessen:
Historien har ligget i hodet mitt i flere år, før jeg skrev den. Selv om romanen er fiktiv, dukker også virkelige hendelser opp, som skattefunnet på Runde.
Både research og arbeidet med ord har vært en spennende reise. Jeg har møtt mange interessante mennesker og lært mye. Siden kystnaturen ligger mitt hjerte nært, var det lett å sette seg inn i Helenes sted, og lengte til havet sammen med henne. Leseren møter fugleøya Runde, med historiske skipsforlis og skattefunn. Samtidig beskrives innlandsnaturen og livet i den fiktive småbyen Orreby, der hovedhandlingen foregår. I tillegg er det avstikkere til andre landsdeler, blant annet til vill natur ytterst mot nord.
Tidlig satte jeg opp en disposisjon over handlingen. For ikke å vikle meg inn i motsigelser, tegnet jeg portretter av hovedkarakterene, og et kart over byen. Alle hendelser ble koordinert i kalenderen. Personene ble mer og mer levende for meg under skriveprosessen. Selv om hovedkonseptet har vært klart hele tiden, begynte personene å bevege seg i egne retninger. Da var det bare å følge med!
De fleste kan kjenne seg igjen i personene i romanen. De har sine håp og lengsler, og sterke følelser. Når de møtes, blir livene vevd inn i hverandre, og de må ta valg. For å gjøre språket mer ekte, lar jeg noen av personene snakke med dialekt.
Leseren får også innblikk i ulike yrker og interesser. Arbeidet på antikvariatet beskrives gjennom Helene. Mannen hennes, Stein, gir glimt inn i begravelsesbyrået, hvor også sidekarakteren Carl jobber. Anna tar leseren med til sykehjemmet, og Dag Inge til arkitektkontoret. I fotoklubben møtes kunst og fotografi. Musikk er også et aktuelt tema.
Ekstra hyggelig er det at datteren min, Silje Fjørtoft, har laget tittelillustrasjonen som uttrykker romanens innhold på en glimrende måte.
Wiktor media har sørget for en gjennomført estetisk layout, og for at boken ble trykt på kvalitetspapir.
Som bonus ble jeg kjent med familien til kunstneren som malte alterbildene på Runde bedehus. Familien kjente ikke til bildene, og det var hyggelig å kunne bidra til at de fikk vite om dem.
Dessverre sørget korona for at den planlagte boklanseringen måtte gå ut. Jeg håper likevel at boken får mange lesere. Jeg har fått tilbakemeldinger fra begeistrede lesere, og ønsker at boken kan nå ut til flere.

Om forfatteren:
Jeg har alltid vært interessert i språk og kreative uttrykksformer. Under arbeidet med poetiske tekster, blant annet sangtekster, oppstod ønsket om å videreutvikle skrivingen. Denne boken er min debutroman.
Til daglig jobber jeg som kantor (organist). Jeg er også aktiv som komponist og har fått publisert en rekke verk, med hovedvekt på kor- og orgelmusikk.

Sylke Feldhusen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

JBHilde MjelvaHeidi LEster SPiippokattaDolly DuckTrude JensenStine SevilhaugHanne Kvernmo RyeNorahNinaHeidiHarald AndersenPerSpelemannLars MæhlumTine SundalTanteMamieAnniken RøilTralteKaren RamsvikToveRisRosOgKlagingKjell F TislevollNora FjelliHarald KSynnøve H HoelLeseberta_23Ellen E. MartolEivind  VaksvikRune U. FurbergMarteJarmo LarsenRonnyLailaKirsten LundReadninggirl30Marit HøvdeVannflaskeMonica CarlsenDemeter