Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Fra ydmykelse til koronasvikt: Trump som president.

Ydmykelse kunne like gjerne vært tittelen på første halvdel av denne boka. Koronasvikt passer til gjengjeld for andre del.

I første del inntar Woodward synsvinkelen til utenriksministeren, forsvarsministeren og den nasjonale sikkerhetsrådgiveren, alle fra de første årene av presidentperioden 2017-21. Selv om de alle er framstående republikanere som Trump anstrengte seg for å få inn i regjeringen, blir de fort overkjørt og ignorert av den uforutsigbare presidenten. Det er bare spørsmål om tid før de får sparken eller kommer Trump i forkjøpet ved å si opp selv. Ganske pinefull lesning, selv om Woodward også gir en grei oversikt over hovedtrekk i amerikansk utenriks- og sikkerhetspolitikk i perioden.

Boka tar seg atskillig opp når vi som lesere kommer nærmere inn på Det hvite hus. I januar 2020 innleder forfatteren en serie intervjuer med Trump og en del nære medarbeidere. I alt blir det 17 intervjuer som strekker seg fram til juli. Vi får et spennende innblikk i hvordan amerikanske toppolitikere håndterte koronakrisen. Som vi vet, utviklet det seg til en katastrofe. Woodward legger ikke overraskende en vesentlig del av skylden på Trump.

Rage blir ikke siste bok om Donald Trump som president. Selv om den nok er i lengste laget, gir den god innsikt i en periode da amerikansk politikk var mer stormfull enn den forhåpentlig blir de kommende fire årene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina