Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Denne boka skal bli obligatorisk lesestoff for mine tenåringsdøtre. Liker at han tør å være kritisk og satirisk i all offentlighet til alle disse elendige forbildene mange av dagens influencere er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ei bok basert på instagramkontoen til Mads Hansen. Om du har fulgt han der, har du allereie fått med deg store delar av innhaldet i boka. Lettlese, litt uinteressant, men heilt grei underhaldning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg visste at Mads Hansen hadde en låt som ble veldig populær. Jeg visste at han var kjent for andre ting også. At han en gang i tiden spilte fotball, men først ble omtalt da han begynte å gjøre diverse ting etter at han la opp. Der sluttet min lille kunnskap om Mads Hansen. Jeg visste derfor ikke hva jeg skulle forvente.

Førsteinntrykket av denne boken er ikke godt. Den poserer som en bok på nærmere 240 sider, men en rask kikk gjennom boken avslører at dette er en slags bildebok med noe tekst. Muligens er det 80 sider tekst her. Kanskje ikke så rart, siden forfatteren har sitt største publikum på Instagram. Det er jo en bildetjeneste.

Det tar heldigvis ikke lang tid før all forutinntatthet og skepsis forsvinner. Dette er rett og slett underholdende lesing! På sitt beste flyter teksten som vann.

Ikke bare er den underholdende. Den inneholder også mye god og berettiget kritikk av de skrudde idealene, hykleriet, og den kvalmende selvopptattheten de såkalte "influencerne" ofte står for. Rett og slett en form for samfunnskritikk. Man kan mislike Mads Hansens metoder og krasse stil, men han er i hvert fall ærlig og treffer. Selv om det noen ganger er under beltestedet.

Den absolutte toppen for meg var historien om hvordan hans one hit wonder-låt ble til. Boken inneholder massevis av gode historier, fortalt levende. Det velter plutselig frem en veldig personlig fortelling som knuser alle fordommer man måtte ha bygd opp etter å ha lest om alle veddemålene som åpenbart er en stor del av Mads Hansens liv.

Det er likevel ikke en perfekt bok. Flere deler er rett og slett glitrende god underholdning, mens andre er unødig tomgangskjøring. En uventet kontrast. Plutselig kommer en eller annen topp 10-liste av noe uforståelig vås. Dermed blir det umulig å kaste terningkast seks. Siden resten av boken er så bra, mistenker jeg nesten disse tomgangspartiene for å være en referanse til den tomheten silikonimplantater, "filler" og lignende standardutrustning i bloggermiljøet representerer, men det blir for søkt.

For meg var dette uansett en stor, positiv overraskelse. Mads Hansen viser at selv om han kanskje var en middelmådig fotballspiller, er han en underholder av ypperste klasse. Jeg tror han når han påstår at han er blant de to prosentene med høyest intelligens, og regner med å bli overrasket flere ganger i fremtiden av denne uventede stjernen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva