Viser 1 til 1 av 1 omtaler

"Silkehjelm" Miriam Stendal Boulos

Jeg husker at jeg så meg selv som et bevegelig skjold, som hele tiden måtte snu seg mot det neste dramaet, for å temme det, gå inn og takle det, med den største ro. Den som barnet trengte, den jeg selv trengte, men ikke hadde, som ingen kunne gi meg, men som jeg pliktet å gi barnet. Alt brast, og det brast bare innvendig, alt ble knust og pulverisert, og det var bare innvendig, innenfor skjoldet som jeg holdt for barnet. For skjoldet måtte være der, solid, betryggende, der ved barnet, gjennom natten.» Silkehjelm er en poetisk og dypt menneskelig roman om en mors kamp for sitt kreftsyke barn.

Miriam Stendal Boulos har gitt ut to bøker tidligere, men «Silkehjelm» er hennes skjønnlitterære debut. Boken handler om en mors kamp for sitt kreftsyke barn, og hvordan hun opplevde og bearbeidet sorgen. Vi får lese om Helen og den syke sønnens kamp, hvor ensom Helena føler seg underveis, og tiden etterpå, der hun må finne tilbake til seg selv og redde ett parforhold.
Boka er en dypt poetisk og menneskelig roman som jeg likte veldig godt. En lever seg totalt inn i det som fortelles i boka, lever seg inn i moras kamp og kjenner på hennes følelser. Historien er trist, men den er fortalt med et godt og varmt språk.
Jeg leser ikke mye av denne type bøker, men denne boka fenget meg fra første til siste side, og den ble lest i ett. Boka anbefales sterkt videre.
Boka er et lesereksemplar sponset av forlaget
Terningkast 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagKjetilMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine OlsrødAud- HelenPiippokatta