Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Denne boka krever en viss tålmodighet. Forfatteren tar seg god tid på å skildre en verden med hardt arbeid, fattigdom, men også et liv nær naturen og med naturen. Leseren får fordype seg i en helt annen måte å leve på i en annen tid, der gode avlinger betyr alt. Psykologiske spenninger i et lokalsamfunn, undertrykking og kjærlighet er blant ingrediensene. Og ikke minst gudinnens natur-magi som gjennomsyrer det hele.

I motsetning til moderne fantasy-ungdomsbøker flest, er ikke denne bygget på drivende spenning og hyppige cliffhangere. Siden jeg var så begeistret for den første boka i serien "Maresi", tok jeg meg tiden og lot meg berøre av skjebnene og forvandlingene, og ikke minst gudinne-kreftene og kvinneperspektivet. Langsomheten og detaljrikdommen gjorde at disse bøkene om Maresi satt sitt avtrykk og ikke minst satte mitt eget moderne liv i perspektiv. Stemningen fra bøkene sitter fortsatt i etter bok 1 og 3 i serien om det røde klosteret, og jeg gleder meg til bok 2 Naondel (som foregår lenge før bok 1 og 3) kan hentes på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemann