Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Beatrice fomler seg frem i en verden hun helt ikke forstår seg på. Hun føler at hun ikke passer inn under de normer og regler vanlige mennesker tilsynelatende trives så godt med. Heldigvis har hun venninnen Charlie å betro seg til. Charlie, som er full av liv og alltid midtpunktet. Charlie forstår alt.
Når hun møter kunstneren Peter, må Beatrice ta et oppgjør med seg selv. Hvordan skal hun klare å slippe flere inn i det allerede turbulente livet sitt, når det som opptar henne er angsten?

Det er alltid kjekt å stifte bekjentskap med nye forfattere. Denne gangen har jeg lest Kristine Helgesen sin debutroman "Å lage en snøengel."
Kristine er boknerden som ble bibliotekar, og ville skrive en bok hun følte manglet. I boken møter vi Beatrice, som ikke føler seg som andre. Vi møter også hennes bestevenninne Charlie som prøver å få henne ut av komfortsonen. Vi ser hvordan Beatrice strever med å slippe folk innpå seg, og hvordan hun prøver å forholde seg til det. Hun ser veldig opp til faren, der kan hun få være seg selv, men han har sine mørke sider. Det er moren som er limet i familien.
Boka tar opp viktige tema som det å ikke passe inn, angst og psykisk sykdom. Boka er lettlest med et godt språk, og mye kan leses mellom linjene. Selv om boka er på bare 120 sider, er den innsiktsfull. Historien kunne skjedd nær deg.
Dette var en lovende debutbok, og jeg leser gjerne mer fra denne forfatteren. Det er ei vakkert skrevet bok som får deg til å tenke, og den passer godt for litt voksne ungdommer og eldre. Jeg anbefaler boka, så gi gjerne denne debutanten en sjanse. Hun fortjener å nå ut til mange lesere.
Terningen stoppet på en god firer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødThea