Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Boka er en forløper til den islandske fornaldersagen om Orvar-Odd, men er åpen om frihetene den tar seg. Du følger foreldre(generasjonen) til Orvar-Odd, og boka slutter kort tid etter han er født. Neste bok i serien tar for seg Odds liv.

Boka er på mange måte tro til sjangeren sin - det er en historisk spenningsroman som koser seg med å ta med ulike sider av kunnskapen man har om tida den er satt i. Hovedpersonen er en ung mann som til tross for trise omstendigheter er en dyktigere kriger (bueskytter) og mer snartenkt enn andre - og særlig hans jevngamle rival som har hatt et livslangt fiendskap med. De sympatiske karakterene i boka er gjerne de som har verdier og holdninger som vi ser er mer moderne (lik våre egne) enn de man finner hos de øvrige karakterene. Osv!

Selv om det tidvis gikk litt trått, klarer boka stort sett å holde spenninga oppe ved å følge flere ulike handlinger og bytte mellom dem. Jeg hadde kanskje savna et kart i boka, og det hadde vært spennende med et etterord hvor det ble kommentert litt hvilke deler av historien som er basert på sagastoff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti S