Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Jeg hørte denne som lydbok, så gikk tydeligvis glipp av masse illustrasjoner. Men da kan jeg i alle fall si at jeg ikke synes teksten står seg aleine. Den blir veldig oppramsende når den forteller om Julius’ tidlige liv, det handler mest om hvor kjent han var da, og jeg kan ikke se at det skal være så interessant for unger i dag? Det blir nærere og mer gripende når vi nærmer oss vår tid. Men teksten halter fortsatt, synes jeg, den prøver å være enkel, men plutselig dukker det opp fremmedord.

Jeg skjønner ikke helt poenget med boka, jeg. Det virker litt som et forsøk på å gjenbruke en gammel suksess uten at det er noe nytt å tilføre. Og jeg sitter igjen med en litt uggen følelse for hele prosjektet. Julius har jammen ikke hatt det greit, men det er mange som har tjent penger på ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Biografien om sjimpansen Julius, skriven for barn som ikkje vaks opp med dette "fenomenet" i media og på plate. Kan det fungere? Ja, det meiner eg at det gjer, sjølv om eg er 46, utan barn i målgruppa, og har kunna Julius-songen i meir enn 30 år. Først og fremst fungerer det fordi Alfred Fidjestøl skriv så godt. Han gjer at lesaren koser seg, ler høgt, følgjer med i spenning, og til slutt må gråte ein liten skvett, trass i at denne lesaren faktisk kjenner til det meste av denne historia frå før av. Dessutan er det ei mengd fotografi i boka som òg dokumenterer livet til den kjende apen. Eg trur at denne boka vil fungere både som eigenlesing og som høgtlesing for den eigentlege målgruppa, som nok er barn i barneskulealder. Og eg trur ikkje at eg er den einaste med høgare alder som kan kome til å kose seg med boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer Smedaas