Viser 1 til 1 av 1 omtaler

De første kapitlene var litt trege, men så var det akkurat som at takten skiftet litt. Ut av den ble det levende karakterer og miljø. Her blir vi tatt med til Stod i 1878, og forskjellen på storbønder og husmenn er stor. Skildringene av dette er godt beskrevet, og jeg er på Salstad gård litt ute i boken. Språket flyter, og dialogene er morsomme. Det er brukt mange ordtak, men de passer inn, uten at det blir for mye av dem. Jeg kommer definitivt til å følge denne videre.

Emilie - vakker, litt naiv, men samtidig, med ben i nesen. Hun våger å drømme og håpe. Hun kan nok rote seg opp i trøbbel, men jeg tror hun blir en sterk karakter.
Solveig - hemmelighetsfull og omsorgsfull. Mor til Emilie, og jeg er spent på hva hennes fortid skjuler.
Halvor - Han og Emilie er forelsket. Halvor er snill, men helt uten ryggrad. Han blir som et ytterpunkt i storyen.
Ola - En herlig type. Skjuler det meste med humor, men viser også dypere sider.
Karen - Slangen i paradis. Hun gjør alt hun kan for å få det som hun vil, og er veldig selvtilfreds.
Jon - Odelsgutten på Salstad. Han er storyens mann med stor M. Men hvem kan vinne Emilie?

Hvem er så Anne-Lill Vestgård? Jeg er ikke sikker. De første kapitlene overbeviste meg om hvem det var, men halvveis ut i boka fikk jeg det ikke til å stemme lenger. På bakerste side fikk jeg en stor mistanke om hvem det er, men det er mulig at jeg tar feil, så jeg tier stille enn så lenge.
Det er en bestselgende forfatter og hvor Stod står forfatterens hjerte nær. Det er kun en jeg får dette til å passe på. Så mye kan jeg si, dette er en debutant innenfor sjangeren. Men langt i fra noen novise innenfor det å skrive, for boka er velskrevet, men det tok noen kapitler før sjangeren satt.

Ida gjør det igjen! Ida S. Skjelbakken leverer stemningsfulle og nydelige illustrasjoner som er bare til å drømme seg bort i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

DinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelund