Viser 1 til 10 av 11 omtaler

Rørende og spennende innhold om maktovergrep og omsorg. Det mest minnerike for meg er det ordrike, beskrivende språket. Mange setninger må leses om igjen som ren nytelse. Vanskelig å velge ut noen setninger, det er så mange "fulltreffere"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er sommeren 1852 i Kengis, ei bygd nord i Sverige. Bygdas prest er ingen ringere enn Lars Levi Læstadius. Han preker om umoral, alkoholforbud, og utdanning. Innbyggerne reagerer ulikt på hans teorier.
Samegutten, Jussi, følger presten overalt, etter at Læstadius fant ham i grøfta, og tok ham til seg. Presten er levende opptatt av naturen, og spesielt floraen. Jussi lærer fort å registrere alt rundt seg, og han forguder sin velgjører.
En tjenestejente forsvinner, og både lensmann og bygdefolket er overbevist om at en bjørn har tatt henne. Læstadius er av en annen mening, men det er vanskelig å nå fram til den egenrådige lensmannen. Så forsvinner enda en jente, og Jussi og presten tar opp jakten på det de mener er en menneskelig gjerningsmann.

Medrivende, rå og sanselig, med godt og malerisk språk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så godt å lese en bok som har alt! Spenning, fantastisk språk, fargerikt innhold og i tillegg er lettlest så sidene bare flyr.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mikael Niemi gir oss en varm og vakker beskrivelse av et undertrykket folk som gjør som løvetannen, det presser seg fram mot alle odds. Fortellingen gir oss et innblikk i den tidlige læstadianske kultur på en troverdig måte med en kriminalhistorien som driver fortellingen videre. Høydepunktet for meg er en utrolig vakre beskrivelser av når samegutten Jussi knekker lesekoden!
For meg personlig ble dette også en vandring tilbake i egen slekt siden jeg har samme etternavn som forfatteren og har aner tilbake til denne del av Nordkalotten.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Selv om tempoet i boken er nokså rolig, gjør den flotte formidlingen og den filosofiske tilnærmingen til at man gladelig vender side etter side.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det aller meste ved den boka er bra - Læstadius-portrettet, krimhistorien, tidskoloritten, m.m. Det som ikke funker, eller blir litt enkel/endimensjonalt, er "kjærlighetshistorien".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eigentleg ei Sherlock Holmes-aktig kriminalhistorie som er full av velprøvde sjangertriks. Mykje godt her, men ujamt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne KesselKay NilsenAnn Helen E. H.Agathe MolvikBertyTanteMamieMonica CarlsenÅsmund ÅdnøyStjernekastBeathe SolbergAnne-Stine Ruud HusevågHarald KTor Arne DahlBjørg L.Frode TangenIdaRavnTine SundaltuhamreIngeborgLibraritas vAnjaSoffa86DiddiIngunn SMorten BolstadAnn ChristinKarianne KrogstadBård StøreSolMia HusefestMariesverdenThomas Heie H.Hilde Merete GjessingIngeborg GBerit RCazaKaroline in WonderLilleviElisabeth Svee