Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En interessant bok om å være annerledes i et samfunn der annerledeshet nesten behandles som spedalskhet.

Furukura virker å ha noen autistiske trekk / være et sted på spekteret. Hun forstår ikke hva andre mener er normalt eller ikke, hun forstår ikke sosiale koder og bryr seg heller ikke om dem. Det hun forstår er at hun må herme etter de andre for å få være i fred.

Meningen med livet finner hun i en butikkjobb - med faste rutiner, faste rammer og oppgaver, der hun har sin tydelige rolle. Men folk rundt henne syns ikke det er godt nok. De maser stadig på om hun skal få en bedre jobb, eller gifte seg og barn. For omverdenen er det uforståelig at Furukura er fornøyd med - ja, faktisk trives godt med - livet hun har. Etterhvert gir hun etter for presset, men ender med å være ulykkelig og utnyttes av en mann som mener verden skylder ham alt, men at han skylder verden ingenting.

Alt i alt en veldig interessant bok som er en påminnelse om hvordan konformitetens fengsel stenger oss inne - og hvor dårlig vi faktisk håndterer at andre tenker annerledes. Nå er riktignok Japan et mer ekstremt samfunn hva gjelder status og arbeidskultur, men satiren (som denne boka må leses som) treffer absolutt vårt eget samfunn også.

Anbefalt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TralteKirsten LundLailaBeathe SolbergOleKjell F TislevollVannflaskeLars Johann MiljeGrete AastorpOdd HebækSolveigCamillaVanja SolemdalMartineEvaRufsetufsaKaren RamsvikHilde VrangsagenJohn LarsenBjørg L.Lisbeth Marie UvaagLilleviHeidi LEli HagelundReidun VærnesAnn EkerhovdBente NogvaEivind  VaksvikAvaNina GInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnniken RøilJarmo LarsenAkima MontgomeryChristofferReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg G