Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Korleis ville du ha levd livet ditt om du (trudde at du) visste sikkert når du skulle dø? Ville du gjort andre val enn du ville gjort om du ikkje visste? Desse er spørsmåla De udødelige av Chloe Benjamin tek for seg.

Fire unge søsken, den yngste sju og den eldste tretten, finn i 1969 ut at ei kvinne som har ry på seg for å kunne spå dødsdatoen til folk har flytta inn i nabolaget. Daniel på elleve tykkjer det høyrest så spennande ut at han vil oppsøke kvinna. Han får søskena sine med seg, og i motsetnad til det Varya på tretten år trur, sidan ho får beskjed om at ho vil leve til ho vert 88, vert alle fire førespegla heilt ulike dødsdatoar, og heilt ulike lengder på livet.

I romanen har kvar av søskena fått ein lang bolk kvar, og kvar bolk er delt inn i ikkje altfor lange kapittel. Dette, saman med eit godt språk og ei spennande historie, dreg lesinga framover. Dette er ikkje ein roman du bruker lang tid på å lese, trass dei 379 sidene og litt (for?) lita skrift.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er hett i New York sommeren 1969. Søsknene Gould kjeder seg nesten til døde. Så får de høre om en klarsynt dame som holder til i nærheten. De oppsøker henne, noe de senere skal angre på. Damen kan nemlig forutsi dødsdagen deres, og det hver og en av søsknene får høre den dagen, påvirker dem for resten av livet.

Simon, som er morens øyensten, rømmer til San Fransisco og jakter på kjærligheten.
Daniel velger det trygge, og blir militærlege. Skoleflinke og søskenflokkens eldste, Varya, blir forsker på udødelighet og levetid.
Klara følger i den mystiske mormorens fotspor, og blir tryllekunstner i Las Vegas.

Underholdende og annerledes om familie, tro, illusjon og kjærlighet. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alle detaljene i de ulike drømmene og hva som blir oppfylt og hva som skjer overlater jeg til deg å lese om. Det håper jeg også du vil gjøre. Det er lenge siden jeg har lest en så vakker bok. Det var umulig å legge den fra seg, så det ble lesing i alle pauser jeg kunne finne. Den minner meg litt om Liv etter liv av Kate Atkinson, som jeg også likte veldig godt. De udødelige er godt skrevet og legger frem de ulike historiene både på en spennende og en engasjerende måte. Anbefales sterkt!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fire søsken som vokser opp i New York . De bestemmer seg for å oppsøke en omreisende klarsynt som kan forutsi dagen en person dør. Dette er med å påvirke alle de fire søsknene sitt liv når de vokser opp. Jeg slet litt med denne boka, kjedet meg litt, engasjerte meg litt, lot den ligge. Men en helg i hengekøya under furutrærne på hytta fikk fart på lesingen . Fortsatt kjedet jeg meg litt. De fire forskjellige skjebnene og historiene til disse søsknene ... jeg ble ikke helt engasjert. MEN så kom jeg til den siste delen. Da falt alt på plass og på en måte skjønte jeg hvorfor boken var skrevet. Litt som å komme opp på fjellet og se utover. Den litt tunge oppstigningen var tross alt bryet verdt, selv om det tok litt tid. «Hun ville si til seg selv at det hun egentlig ville , ikke var å leve evig , men slutte å bekymre seg.»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig THanne Kvernmo Rye