Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Dette er ikke bare en fascinerende bok hvis du ønsker å lære om Fortsettelseskrigen gjennom øynene til en finsk infanterist, den er også en veldig bra skrevet og vel verdt å lese selv om du er mer interessert konsekvensene av krig enn krigen i seg selv. Den kan leses om hvis du liker militærhistorie og kanskje hvis du ikke liker det og. Jeg er vel nærmest det en kan kalle en pasifist, men historien om soldatene rørte meg, det var interessant å lese om livet deres mens de var i krig.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en fantastisk og grusom bok, hvor maskingevær kompaniet vi følger nærmest blir sendt rett fra rekruttskolen og ut i krigen.
Det er brutale skildringer, men også mye humor og skildringer av medmenneskelighet, krigsbøker er egentlig det beste antikrigsmateriell som finnes.
Boka gjorde meg også svært lysten på å lære mer om Finsk historie, boka kan trygt anbefales.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Linna gjør krigen svært menneskelig. Det er få helter - de fleste gjør det de kan for å holde seg og medsoldatene i live i en ekstrem situasjon. Motivasjon og moral varierer fra person til person og endres underveis. Boken er relevant også i dag langt utover Finnlands grenser.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var artig å lese denne boken om igjen. Ikke ha ha artig, men det er en klassiker fordi den er så bra skrevet og temaet er uendelig. Den lune humoren og beskrivelsene av de forskjellige soldatene er glimrende. En bok å anbefale.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et fantastisk persongalleri - fra en urettferdig krig - skrevet med et klasseperspektiv. Anbefales!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den episke fortellingen om den finske fortsettelseskrigen fra sommer 1941 til høsten 1944. Vi følger et kompani gjennom de finske skogene der de gjenerobrer landområder tapt under vinterkrigen, men også videre inn på sovjetisk territorium i forsøket på å oppnå et Stor-Finland.
Tapene er enorme, og leseren får et innblikk i den brutale hverdagen i skyttergravene. De unge soldatene er stort sett unge menn fra bondeslekt som møter sitt endelikt der de nærmest blir oppslukt av skogslandskapet og faller i kamp mot en mye mektigere fiende. Til tross for den grenseløse tragedien og håpløsheten greier soldatene på ufattelig vis å opprettholde livsmotet. Møtet mellom mennenes enkle, men likevel essensielle livsanskuelse og krigens nådeløse logikk får denne leseren til å bli berørt av romanen. Våre nordiske naboer har en langt mer blodig og brutal historie enn vår egen. Linnas Ukjent soldat er et testament på dette.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Rystende literatur om en tragisk epoke i finsk historie. Rystende lesning, men jeg kunne ønsket meg en noe bredere innføring i bakgrunnen for "fortsettelseskrigen". Skal jeg velge meg ut et stort finsk verk, må det likevel bli "Sju brødre" av Alexis Kiwi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob Sæthre