Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Fascinerende og ytterst lesverdig bok for den interesserte om samenes båltradisjoner og absolutt alt knyttet til bål, ved, tresorter og oppfyring både i lavvo og utendørs. Hvis man trodde at det å lage bål på samisk vis handler om å slenge noen kvister i en haug og tenne på, må man pent tro om igjen. I den samiske tradisjonen er absolutt ingen ting overlatt til tilfeldighetene når det gjelder å sanke brensel til et bål og å tenne det, vedlikeholde det og få det til å brenne på ønsket måte. Om dagen, gjennom natten, sommer som vinter.
Forfatteren har intervjuet mange samer og satt med cirka fire tusen sider tekst, som deretter ble bearbeidet til denne boka. Bokas fortellerstemme er dermed de ulike personene som forteller i jeg-form. Det gir en direkte og svært personlig framstillingsmåte. Her er mange samiske ord i teksten, selvsagt forklart med det norske ordet. Boka er rikt illustrert med mange fine fargefotografier, tatt av forfatteren. Å sove på glør – det har du sikkert ikke prøvd før, og her lærer du det! Men tør du? Det blir spørsmålet... En ting er sikkert, å tenne bål på tur blir ikke det samme etter å ha lest denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit Honningsvåg