Viser 1 til 10 av 12 omtaler

En vond bok å lese,men et viktig tema.Jeg anbefaler den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stakkars barn , ikke lett å vokse opp under slike forhold.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil ikke gi terningkast og har bare en kommentar: utrolig sterkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir feil å gi terningkast siden det er ren dokumentasjon av overgrep både av nær familie og fra barnevernets side. Hele systemet sviktet denne jenta og søsknene hennes på det groveste. Grusomt å lese !

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En hjerteskjærende historie om en fortapt barndom. En historie som er vanskelig å ta inn, som gjør så vondt at det kjennes fysisk mens jeg leser.
Det er helt ubegripelig at misbruk og mishandling kan ha foregått i så mange år, og med en hel søskenflokk, i så mange år, uten at noen slo full alarm.
Vold, mishandling, voldtekt og omsorgssvikt. Og ikke minst det store sviket, fra mor først og fremst, men også av samfunnet rundt, som burde har reagert mye før og mye tydeligere på det som foregikk.
Noen barn er løvetannbarn; de klarer seg selv om alle odds er imot dem. Men det har kostet. Og hva det har kostet, vet bare de som har kjent all den grusomme ondskapen og volden på kroppen, i år etter år etter år.
Jeg håper virkelig at saken i Alvdal og Gjerdrum kan lære oss noe. Ha øynene åpne for hva som foregår med barn i vår nærhet, slik at disse barna kan reddes og få et bedre liv enn hva bokas "Eline" har vært så modig å fortelle åpent om.
Det må være bedre å varsle en gang for mye enn en gang for lite, hvis man har mistanke om at barn lider under omsorgssvikt og mishandling.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Denne boken var brutal, rå og viktig. Jeg hadde håpet at den var sensurert noe, for å skåne leserne litt. Det skjønte jeg fort at den ikke var, og også nettopp for at man skal forstå hva som virkelig foregår. Jeg var fysisk uvell, vondt i magen og kjente meg dårlig under stort sett hele lesingen. Allikevel så jeg viktigheten av å lese denne boken, da man også får en større forståelse av barnas tanker, oppfatninger osv. rundt slike viktige temaer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan ikke gi denne boken terningkast, fordi historien er så skrekkelig. Den er opprivende. Måtte legge fra meg boka flere ganger, for å fordøye hva jeg leste. Den er så sterk at du ikke kan gjøre annet enn å gråte deg i gjennom den. All ære til denne kvinnen, som har stått frem med historien sin, og som for meg, virker som har klart seg bra, til tross for en skrekkelig barndom. Dette er en av de bøkene som har satt aller størst spor i meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utrolig sterk beretning om forfatters oppvekst i et hjem fylt med overgrep og grov omsorgssvikt. Veldig sterk og god bok, men den blir nok ikke lest flere ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En forferdelig bok å lese, men veldig viktig. Hvor var alle som skulle hjulpet Eline? Hvor var hjelpeapparatet, barnevernet, naboer, lærere osv? Jeg har svært vanskelig for å akseptere at slikt som dette kan skje rett foran øynene på oss. Vi har alle et ansvar for å varsle dersom vi har mistanker. Det er ikke alle barn forunt å vokse opp med foresatte som er glad i dem, dessverre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Yvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen