Viser 1 til 1 av 1 omtaler

1968 er fortellingen om et legendarisk år for dem som var unge voksne i dette året, født under eller like etter andre verdenskrig. For oss som var for unge til å kalle oss sekstiåttere er den likevel gjenkjennelig.
Boka er fortsettelsen på fortellingen om Eric Letang og er bok sju i Guillous ambisiøse romanprosjekt: å skrive ti bøker om det tjuende århundret. Her møter vi Eric som nyutdannet venstreorientert jurist. Som i alle historier om karrierer er dette også en om tilfeldigheter, men også om en del heldige og uheldige valg.
Når en velger å lese Guillous bøker må en også svelge at det er fortellinger om helter. På samme måte som i de første bøkene der vi møter de tre norske brødrene Lauritzen som utøver heltemodige bragder, framstår også Eric som særlig godt rustet for utfordringene han møter i denne boka. I tillegg går ikke Guillou av veien for å ta noen snarveier der historiske fakta ikke strekker til.
Som jeg kanskje har nevnte i andre omtaler, bør bøkene leses på svensk. De norske brødrene som etter hvert havner i Sverige har et slags "svorsk" i måten å uttrykke seg på i den svenske utgaven, noen nyanser som jeg innbiller meg blir borte i en norsk oversettelse. Også i denne historien om en gutt som er født og oppvokst i Sverige har det mye for seg å lese på originalspråket. Det er slett ikke vanskelig om du ikke har forsøkt det før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergStig TIvar SandKirsten LundMettekntschjrldLinda NyrudHanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima MontgomeryTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagensomniferumKarin  Jensengretemor