Viser 1 til 10 av 13 omtaler

Litt skuffet, siden Jæger er en veldig god krimforfatter. Men hele plottet ble for enkelt, og fikk følelsen av å ha lest handlingen før, fikk litt Mc Lean følelse, som var en forfatter jeg digget når ejg var 16.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På torget i Fjellberghavn, står ordfører, Janne Wold på talerstolen. Hun taler til så og si hele befolkningen på stedet. Da nyheten er overbrakt forsamlingen, ropes det høyt "Allahu akbar!". Ropet etterfølges av tre skudd. Polititet er innesperret, og kommer for sent til åstedet, og de får heller ikke stoppet bankranene som etterfølger skuddene på torget.

Politioverbetjent, Cecilie Hopen, får det travelt. Jakten på gjerningsmennene blir både vanskelig og farlig, og i skyggene trekkes det i trådene av Guden...

Dramatisk norsk krim, som fenger fra første side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god krimbok. Jæger har absolutt blitt en favoritt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En midt på treet bok fra Jørgen Jæger denne gangen. Han har sin helt egne stil, men jeg liker denne "snille" krimsjangeren. Venter på neste bok og håper vi får mer av Ole Vik fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som vanlig litt for politisk korrekt fra Jæger, vi skjønner jo fra første sekund at det ikke dreier seg om islamister, nettop fordi det er Jæger som skriver.
Når det er sagt, så er dette en god politi roman, godt skrevet med god fremdrift. Men som vanlig, litt for snillt. De gode er så veldig gode, og de slemme er det litt synd på.
I tillegg taper boka seg selvfølgelig på at vi i motsetning til de siste bøkene hvor handlingen foregikk i det høyst konkrete Drammen, så er vi her tilbake til det fiktive Fjellberghavn, og da blir det hele langt mindre realistisk med en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok! Elsker spenningen i Jægers bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her ble jeg skuffet. Vet ikke hvor jeg har det fra, men helt fra starten følte jeg at dette har jeg hørt før... det er en innviklet historie som jeg ikke så løsningen på, men det føles som en omskriving av noe annet.
Jeg forstår hvorfor han ikke er nominert til bokhandlerprisen denne gangen slik som så mange ganger før!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ole Vik møter på harde utfordringer både på jobb og privat ...

Mye å holde styr på
Det fiktive stedet, Fjellberghavn er rammet av terrorlignende hendelser. Under en spesiell feiring, roper noen plutselig Allahu akbar. Folk på scenen blir skutt,og publikum legger på sprang. Ikke lenge etter blir noen minibanker ramponerte. Har alt dette en sammenheng eller er alt tilfeldig? Ole Viks samboer er et av ofrene og hun kjemper for å overleve. Samtidig som Fjellberghavn ikke består av annet enn kaos, må Ole Vik være sterk, og passe på samboerens barn. Hvordan skal han hanskes med alt sammnen, og hvem står bak alt kaoset?

Grådig med spenningsmomentene
Guden er bok nummer ti i rekken om lensmann Ole Vik. Jeg har lest to bøker av Jæger tidligere, og det er; Monster og Fortielsen. Jeg må innrømme at jeg likte begge de bøkene noen hakk bedre. Jægers bøker er stort sett morsomme, lette og har sine spenningsmomenter, men syntes at denne boka var noe slappere i forhold til de andre bøkene jeg har lest av ham. Den mangler rett og slett spenst og energi. Noen synes det er kjedelig å lese om politiarbeid, men det synes jeg er kjempeinteressant. Av og til når jeg ser dokumentarer eller leser krim, synes jeg at politiarbeidet er mer interessant enn selve saken. Hvordan politiet jobber er en interessant prosess. Så det var ikke det som var kjedelig i denne boka. Syntes bare at det var lite driv generelt, noe som er på en måte sjokkerende siden hans tidligere bøker stort sett har hatt et godt driv og virkelig engasjert. Her var det på en måte motsatt virkning Ikke alle aspektene av boka engasjerte eller vekket interesse.

Håper at Jostein får en større rolle etter hvert
Hvorfor Guden var så uengasjerende å lese, er ikke godt å si. Syntes at selve saken var uinteressant i grunn. Selv om det er mye som skjer på en gang var fremgangsmåten i det hele veldig saktegående og lite motiverende. Det hjelper ikke å plotte inn mange hendelser i ulike retninger. Det bidro ikke til høyere tempo eller større engasjement. Det ble istedet enda mer uengasjerende. Men Jæger skal ha ros for at han fremdeles skriver veldig realistisk. Persongalleriet er troverdig og består av forskjellige mennesketyper, og ved siden av Ole Vik har jeg også fått mer sansen for en av hans medarbeider, Jostein som er noe annerledes og som kjører sin egen stil. Man blir godt kjent med ham og man blir stadig nysgjerrig på ham som person. Så håper vi får "se" mer til ham fremover for han er veldig interessant å lese om. Han får folk til å åpne seg opp, enten om de vil det eller ikke.

Det er mye jeg kunne ha skrevet om Guden, men det meste er allerede nevnt. Skulle gjerne ha kommet med en bedre vurdering enn dette og jeg bruker ikke å ha forventninger til bøker for det har en tendenes til å ødelegge. Av og til blir man skuffet uansett. Det er ikke noe man kan gjøre noe med. Guden hadde et godt utgangspunkt, men følte ikke at den hadde den samme energien som i de tidligere bøkene hans. Den var høyst fraværende. Kjekt gensyn med Ole Vik og gjengen, men dette var dessverre skuffende lesing. Håper neste bok i rekka om Ole Vik kommer sterkere tilbake.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne gangen ble det dessverre for langtekkelig og ujevnt. Les gjerne mer her

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg