Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Denne burleske, eller kanskje snarere pikareske, romanen likte jeg virkelig godt. Det er vanskelig å beskrive hva den handler om, for det er mange ting, men det meste av handlingen utspiller seg i hvert fall i Mexico og barokkens Europa. En tenniskamp mellom den spanske adelsmannen, politikeren og forfatteren Francisco de Quevedo og den fantastiske barokkmaleren Caravaggio går som en rød tråd gjennom teksten. Eller, for å si det kort, med litteratursiden.dk:

Sæt og match af den mexicanske forfatter Álvaro Enrigues overdådige historiske roman om sport, politik og menneskelig dårskab.

Denne for meg tidligere ukjente meksikanske forfatteren har skrevet flere noveller og romaner. Sæt og Match er imidlertid forfatternes første utgivelse på og dansk og utkom nå i 2017, og den er også oversatt til engelsk med tittelen Sudden Death (Originalen, Muerte súbita, kom i 2013) .
Ifølge Wikipedia vant romanen Herralde Novel Prize, som tidligere er blitt tildelt store navn som Enrique Vila-Matas, Antonio Ungar, Javier Marías, and Roberto Bolaño.

Så vidt jeg kan se, er bare én av de andre bøkene hans oversatt til et språk jeg leser. Det er Hypothermia, en tynn liten sak på snaue 200 sider og som ifølge Amazon inneholder
twenty-odd short stories, "micro-novels," and vignettes.

Og så er romanen oversatt av en dansk forfatter jeg har stor sans for, nemlig Peter Adolphsen.

Jeg ga Sæt og Match en sterk femmer, og lastet sporenstreks ned Hypothermia på Kindlen :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Cathrine ØHarald KTheaNinaHeidi HoltanRune U. FurbergKirsten LundRufsetufsaBritt ElinStein KippersundTorill RevheimLinnEllen E. MartolGro Anita MyrvangTherese HolmHanne MidtsundHeidi LIngvild SChristofferEvaStine AskekntschjrldMaikenLars MæhlumToveanniken sandvikTalmaLilleviKari ElisabethBerit RSynnøve H HoelIreneleserTanteMamieTor Arne DahlMarteTor-Arne JensenKristine LouiseAjiniakraAnne Berit GrønbechElisabeth Svee