Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Indignert, ja, men også tragisk og morsom.

Skyteskiven i denne romanen fra 2008 er studentlivet på tidlig 1950-tall midt under Korea-krigen. Marcus Messner har flyktet fra familien sin i Newark, New Jersey, for å gå på college i Midt-Vesten, nærmere bestemt Winesburg College i Ohio. Livet på denne høgskolen er innspunnet i et sett paternalistiske atferdsregler - ikke minst for forholdet mellom kjønnene - som skal sette Marcus på prøve og lede til hans sørgelige fall.

Men Roth vil mer med boka. Den innledes med (enda) en levende skildring av oppvekst i en jødisk familie på 1940-tallet preget av hardt arbeid, her i en slakterforretning. Her spares det ikke på de blodige detaljene i slakterfaget. Men vi får fine portretter av en sterk mor og en etterhvert mer nervøs og samtidig dominerende far.

Collegelivet skildres med atskillig satire, men treffer - av selvopplevd erfaring fra 1960-tallet - virkeligheten på en prikk. Den mektige dekanen Caudwell håndhever med stor konsekvens et regelverk som var svært utbredt på amerikanske college fram til studentopprøret i årene 1967-1972.

Noe Winesburg College finnes ikke. Derimot er Winesburg, Ohio tittelen på en kjent novellesyklus av Sherwood Anderson, utgitt 1919.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

PrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald K