Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En skjønnlitterær reise gjennom Aker-konsernets historie. Utvilsomt en outsider i Solstads romankatalog. Selv om boken preges av forfatterens begjærlige fascinasjon for historiens detaljer og fakta, er det en sterkt subjektiv men likevel disiplinert tone som løper gjennom teksten. Det er en tone som bærer Dag Solstads umiskjennelige signatur.

Et eksempel hentet fra boka: "Var dette siste utvei? Peter Steenstrup tilhørte både gjennom fødsel og ekteskap den absolutte creme de la creme av de kondisjonertes stand i Norge. Men han hadde ingen formue. Å være premierløytnant i Marinen ga nok prestisje, men ikke penger til å bygge opp en formue, tatt i betraktning av han og hans familie måtte leve slik at det syntes på lang avstand hvor de hørte hjemme."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckAjiniakraBjørn SturødStine AskeRolf IngemundsenGrete AastorpIda  Gaarden SortlandNtotheamgeLisbeth Marie UvaagAnne Berit GrønbechEivind  VaksvikBertyPiippokattaVidar RingstrømHilde H HelsethTove Obrestad WøienlittymseIngunn SEster STurid KjendlieCarine OlsrødRisRosOgKlagingritaolineHanne MidtsundBjørn T. SkjævelandMetteLilleviFrank Rosendahl SlettebakkenBirkaAnniken RøilBibliotekariHanne Kvernmo RyeHilde Merete GjessingMaren Hjelle CurrieTherese HolmWenche VargasRufsetufsaPirelliRune