Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Ingen tvil om hva som er hovedkonklusjonen i denne framstillingen av Norges innsats i Afghanistan. Allerede tittelen forteller at det viktigste for skiftende norske regjeringer var å vise sin lojalitet og støtte til vår viktigste allierte, USA. På andre områder var resultatene beskjedne eller knapt målbare. Rapporten inneholder viktig stoff og er grundig dokumentert, men spesielt i innledningen (!) er språket så knudrete at den knapt er leselig. Men i kapitlene som følger, er det heldigvis lettere for leseren å få med seg både hendelsene og forfatternes vurderinger. For eksempel får vi en grundig innføring i hvordan etterretningsarbeidet med hell ble lagt om for å gjøre nytte for de norske og allierte styrkene i Afghanistan.

Rapportens omtale av enkeltpersoner er ganske spesiell. Folk blir gjerne nevnt med navn i forbindelse med personlig heltemot og tildeling av hedersbevisninger, men navnene på skiftende forsvarsministre og kommandanter i felten blir bare nevnt sporadisk. Like beskjedne er Godal-rapportens forfattere om seg selv. Vi får bare vite hva de heter. Vil vi vite noe mer, må vi google navnene selv.

Rapporten kan lastes ned gratis fra regjeringen.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Berit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikEgil StangelandPiippokattaMarenMarianne AugustaDemeterritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine Pedersen