Viser 1 til 10 av 21 omtaler

Dette var kjedelig.. Godt skrevet og godt persongalleri, men for langtekkelig..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en gang skuffer Fossum meg. Jeg skjønner for tidlig hva som er plottet her. Det er alt for mye tomt snakk og jeg får ikke sympati eller andre følelser for noen av hovedpersonene. Jeg kjedet meg til tider i de lange avhørene og synes alt gikk for sakte. Et lite snev av spenning var det midt i boka, men det gikk fort over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en "grusom" bok som ble vanskelig å lese ferdig, til tross for en usedvanlig forbilledlig og fremragende høylitterær kvalitet, bærekraftige bilder, metaforer og symboler, en dreven fraserende innsikt i den feminine menneskenatur, det hormonelt labile kvinnesinnet. Men Konrad Sejer's forhør av den tiltalte Ragna Riegel lignet efter hvert mer en psykoterapeutisk samtaleterapi på en lukket psykiatrisk avdeling, et fortrolig referat fra en epikrise med en avslørt taushetsplikt, der "pasienten" reflekterer, speiler og tilkjennegir paranoid schizofrene trekk, med tvangstanker og vrangforestillinger. Det kan også virke som om de ytre referanserammene i romanen til dels er selvbiografisk hentet. For meg står denne krimromanen "på stedet hvil", handlingslammet kompakt og komprimert, uten hverken dynamisk strukturerte kapitler eller drivende handling. Det ble en nesten stressende lesning, hvor det spørs om hensikten helliget middelet. Men altså på et språklig nivå med f eks både Kjell Olqa Dahl og Knut Faldbakken

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg burde skjønt tegninga når bokomslaget var pepret med terningskast 6, men valgte å gi den en sjanse. Min konklusjon er at dette slett ikke er en kriminalbok! Dette er ikke noen tøying av sjangerens grenser, det er fullstendig skivebom!

Som krimbok ga den meg absolutt ingenting! Null og niks.

Man skjønner jo tegninga, denne boka ville solgt i 1/1000 av opplaget om den var plassert i riktig sjanger. Plasser den sammen med annen «høyverdig skjønnlitteratur» og fjern «bestselger krim» fra omslaget, så flere slipper å bli lurt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ufattelig kjedelig. Ikke det grann spennende. Antakelig min siste Fossumbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Langdryg, skravlete, lite troverdig og klisjefylt. Og når vi omsider får vite hva forbrytelsen er, er det også en skikkelig nedtur. Bruker ikke forlaget ressurser på redaktør til denne forfatteren lenger?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forvirret ble jeg etter at Fossum på s. 17 forteller oss at Riegel var 17 år da hun fikk sin sønn; han reiste da han var 17 og hun (rimelig nok) 34.
Han har vært borte i 12 år, og på s. 175 står det at Riegel (som forventet) er 46. Enkel hoderegning. Men på s. 177 oppgis sønnen – som må være 29 - å være 34 år gammel.
En kortslutning hos Riegel fordi hun selv var 34 da han forlot henne? Eller en kortslutning hos Fossum?
Ellers er dette en velskrevet bok med interessante tanker og innspill fra både Sejer og Riegel, og den kjære Frank som uimotståelig bifigur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Karin Fosser skriver utrolig godt, som alltid. Men denne boken var en skuffelse, den var faktisk riktig så kjedelig. Godt språk, gode beskrivelser og en nysgjerrighet for å finne ut hvordsan alt gikk til slutt var de eneste grunnene til at jeg leste ferdig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vanligvis begynner krimbøker med en forbrytelse og så jakter man på morderen, men her er det motsatt. Når boka begynner er allerede gjerningspersonen i avhør med Konrad Sejer og slik fortelles historien sammen med tilbakeblikk til gjerningspersonens liv for hendelsen.
Først langt ute i boka får man vite hva som egentlig har skjedd.

Boka gir ikke den vanlige spenningen med jakt på en morder, men likevel kan man spekulere i hva som har skjedd med hvem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Libraritas vRufsetufsaStine SevilhaugLeseaaseAnneWangingar hkjell kJoannBjørn SturødVigdis VoldAstrid SæverhagenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAlice NordliLilleviToneMerethe SolstadVannflaskeIngvild SMorten JensenErlend Rødal VikhagenMonica CarlsenHarald KEli HagelundArne SjønnesenJulie StensethWenche VargasElin FjellheimSimen "Boktimmy" IngemundsenTjommiKine Selbekk OttersenDagfinn JakobsenIngunn SJune PlutonikaNoraBjørn BakkenkntschjrldTheaTrygve JakobsenTine SundalThomas Røst Stenerud