Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En nyttig bok om hvordan man kan lære opp barna sine på en best mulig måte på forskjellige områder, som f.eks. lesing og matte. Mange sliter på disse områdene, men forfatteren får frem noen enkle nøkler som kan åpne opp en ny verden for den som sliter med disse tingene. Et par smakebiter er det å rose barna for innsats og utvikling, la barna vite at det er lov å gjøre feil underveis, å være bevisst på at arbeidsminnet er begrenset til å ta imot kun noe kunskap om gangen før det lagres i langtidsminnet, med andre ord, ikke less på barnet ditt forskjellige ting det skal lære fortest mulig. Forfatteren tar også for seg norske skolers svakheter med å tilrettelegge for en mer hjernesmart måte å jobbe på, men også de som har hatt gode resultater ved å ta ibruk det forskningen sier rundt disse ting.
Hun tar også fram farene ved skjermbruk, og som jeg har lest i flere andre bøker, så kan Hanne Finstad nesten ikke finne noe direkte lærefremmende og nyttig med dette, selvom hun peker til noe som kan tyde på at actionspill til en viss grad kan være positiv for bl.a. konsentrasjonen.
Andre områder vi får innblikk i er babyens utvikling, musikk og kreativitet og viktigheten av søvn og aktivitet når det kommer til læring. Alt i alt, mye interessant på en gang i denne boken. Kan anbefales, spesielt for dem som har barn eller jobber med barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale