Viser 1 til 2 av 2 omtaler

I 1290 blir syv år gamle kongsdatter, Margrete Eiriksdatter, sendt til Skottland. Båten kommer ut for uvær, og Margrete dør på Orknøyene.
10 år senere blir en kvinne brent på bålet i Bjørgvin. Hun påstår at hun er Margrete Eiriksdatter, og derfor må hun dø, for nå er det onkelen som er konge.
Like etter dannes en Margretemenighet i Bjørgvin. De tilber Margrete, og de er alle kvinner.
Nord for byen vokser Inga opp. Hun viser tidlig at hun har kunstneriske evner med kniv, men det er ikke vel ansett at hunkjønn holder på med slikt.
Da hun møter sin sjelevenn, danske Velum, setter hun i gang hendelser som skal få uante konsekvenser. Og i 1349 kommer det et skip til Bjørgvin, og Inga må flykte. Hun havner hos kvinnene som tilber Margrete.

Interessant om historiske hendelser jeg visste lite om. Godt språk, (nynorsk), og spennende historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er skrevet utfra historiske og geografiske fakta fra Bjørgvin og omegn fra 1300-tallet. Hovedpersonene er oppdiktet og jeg synes handlingen er noe banal. Likevel er det interresant å lese hvordan livet var på den tida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L