Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er ein verkeleg god roman. Eg var i utgangspunktet litt redd for at den skulle vere litt "tung", men språket flyt lett framover og driv historia. Eg kosa meg med denne! Historia, språket og skildringane spelar så godt på lag.

Hovudpersonen er 25 år gamle Maren, apotekerdattera. Ho er ei sterk og kunnskapsrik ung kvinne som eg elska å følge. Som guvernante på prestegården i Asker opplever ho både glede, svik og kjærleik. Dei andre personane er også godt skildra, og eg liker spesielt godt forholdet mellom Maren og prestedøttrene. Noko av handlinga er kanskje noko forutsigbar, men det gjer ingenting. Innpakkinga gjer at det likevel ikkje blir for forutsigbart.

Dette er ein spanande roman, som skildrar ei spanande tid i Norge. Sjølv om handlinga er sett i ei politisk ustabil tid likar eg at forfattaren har teke med korleis både koppevaksinen og innføringa av poteta påverka liva til folk flest. Dette gir eit veldig godt inntrykk av alt som skjedde på denne tida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En nydelig roman som jeg viet størstedelen av søndagen til for å få lest ut. Jeg storkoste meg med historien, det gode språket og de vakre beskrivelsene. Dette er en bok flere må lese! En norsk forfatter som skriver en spennende historie fra gamle Oslo og Asker tror jeg vil fenge mange. Hovedpersonen og flere andre karakterer et godt beskrevet, det samme er forholdet mellom dem. Boka skildrer godt livet på den tiden, både for fattig og rik, og den gir et godt innblikk i historiske hendelser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne Sjønnesen