Viser 1 til 10 av 26 omtaler

En svært realistisk fremstilling av en grusom hendelse hvor offeret fryser fast i situasjonen og hverdagen etterpå går som tilnærmet normalt. Liker måten Matre skildrer bygdedyrets mørke. Etter flere års krimtørke var det endelig en bok i sjangeren som fenget meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For usannsynlig og dumt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka kunne jeg knapt legge fra meg, den holdt meg fengslet fra start til siste slutt. Forfatteren har en fantastisk fortellerevne som gjør at man tror på historien og personene. Jeg har vært to intense dager i Hardanger!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et vondt og vanskelig tema. Velskrevet bok med fantastisk gode skildringer. En bok til ettertanke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En meget bra og velskrevet krimroman av Agnes Matre. Fikk fram hele følelsesregisteret. Det var nært og vondt å lese om Iselin. Jeg kunne knapt legge boka fra meg. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Kledd naken av Agnes Lovise Matre. Boka er kjøpt på Platekompaniet

Iselin og mannen Tore er på fest. Det blir litt vel fuktig, og Iselin bestemmer seg for å dra hjem. På veien hjem blir hun voldtatt av en hun kjenner godt. Ryktene begynner å gå og rykter har ofte en tendens til å ikke være den fulle sannheten. Samtidig mottar Iselin stadig trusler av voldtektsmannen.

Temaet i boka er voldtekt, og hvordan Bygdedyret kan herje i små samfunn hvor alle kjenner alle. Handlingen er også innom det å føle skam og skyldfølelse i etterkant av episoden. Boka anbefales til alle.
Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Agnes L. Matre «Kledd naken»

I det lille, idylliske bygdesamfunnet Øystese i Hardanger tar alle vare på hverandre, men hva skjer den dagen idyllen slår sprekker, og en av deres egne gjør det utenkelige?
Etter en fuktig bygdefest blir Iselin brutalt voldtatt av en nær venn. Redselen for bygdesladder og skammen over at hun ikke var i stand til å forhindre overgrepet, fører til at hun holder det for seg selv. Dette valget får fatale konsekvenser når ryktene begynner å svirre og gjerningsmannen blir mer og mer truende, og det blir ikke bedre av at overgriperen til enhver tid lusker rundt henne og familien hennes.
Dette er Agnes Matres andre bok, og også i denne er temaet å belyse tabuer l samfunnet, og å plassere det vonde i det vakre. Forfatteren klarer på en veldig god måte å vise leseren hvordan et offer føler seg etter et overgrep, uten at det blir for mye. Jeg har selv på nært hold fulgt ei som ble utsatt for overgrep, og kjenner meg godt igjen i det Agnes skriver. Boka er både godt skrevet og lettlest, tross den alvorlige historien. Her får en både vakre beskrivelser av Hardanger, føle hvordan offeret har det å etter voldtekten, og hva bygdesladderen gjør med en hel familie. I boka blir vi også kjent med Bengt Alsaker, som blir hovedpersonen i hennes kommende krimbøker. Les derfor gjerne denne boka før du leser dem.
Denne boka leste jeg for over ett år siden, men den sitter i den dag i dag. Det er en god bok med en sterk historie. Husk dette kan skje med noen som står deg nær!
Jeg anbefaler den sterkt og gir boka terningkast 5.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt treig start men når den først tok seg opp så var den umulig å legge fra seg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Terningkast 7

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En velskrevet og fantastisk bok som gjorde sterkt inntrykk på meg. Dette er en av de bøkene man aldri glemmer. Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ConnieAlice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibeke