Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Den dagen Tyskland gikk inn i Polen, giftet min mormor seg med min morfar. Det var sikkert en av hennes lykkeligste dager i livet. Astrid Lindgren skrev krigsdagbøker, og en av tankene hennes denne dagen var "Gud hjelpe vår vanviddrammede planet". Astrid Lindgren bodde med mann og barn i Stockholm da krigen brøt ut. Hun var ennå ikke blitt forfatter, men hun skrev krigsdagbøker. "Krigsdagbøker 1939-1945" av Astrid Lindgren er en sterk og personlig skildring av hvordan krigsårene påvirket mennesker som opplevde den. Anbefales!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant å lese om livet i Sverige under 2.verdenskrig, og om Astrids mange tanker og følelser. Samtidig satt jeg med en klump i magen over velstanden Astrid beskriver i Sverige, mens hele Europa sulter og fryser seg til døde. Henne oppramsing av hva de spiser i alle sammenhenger er ganske smakløst og også hvordan de tilsynelatende feirer jul, nyttår, bursdager upåvirket av tragedien ellers i verden. Astrid preges tidevis av veldig dårlig samvittighet, samtidig som hun er veldig opptatt av sin egen eksistens og sin egen familie....egentlig ganske likt situasjonen i verden i dag,når jeg tenker meg om. Som norsk og stolt av våre utrolige og fantastisk modige motstandsfolks innsats under 2,verdenskrig , så var det også en bok som fikk meg til å tenke at feighet og letteste motstands veg ikke er lett å like. Kanskje lett for meg å si som ikke har opplevd krig, bare tanker jeg hadde mens jeg leste. Anbefaler absolutt å lese boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergmgeBertyJulie StensethKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt Tøsdal