Viser 1 til 10 av 25 omtaler

Spennende familiesaga fra New Zealand fra midten av 1800-tallet og framover. Nå er jeg veldig glad for at jeg har de to neste bøkene i serien liggende og kan fortsette lesingen om familiene på Kiward Station og O'Keefe Station. Språket er er bra, og uten at jeg vet hvordan boken er på originalspråket, så er i alle fall oversettelsen på en slik måte at språket også understreker tiden boken er fra, noe jeg synes er positivt. Innenfor sin sjanger synes jeg boken fyller alle forventninger, her er det romantikk, familiefeider og drama, men det mest interessante synes jeg er den historiske settingen, at man lærer om nybyggerne og Maori-kulturen på New Zealand. Boken er skrevet sett gjennom nybyggernes øyne, jeg syntes det kunne være interessant å lære enda mer om Maori-kulturen, kanskje det blir mer i neste bok i og med at den heter "Maorienes sang"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Treg start, for lite skildring for min smak og altfor typiske karakterer. Ser ut som om forfatteren har hatt dårlig tid på enkelte plasser i boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var skeptisk til å begynne med, men det tok ikke mange sidene før skepsisen forsvant. Man blir virkelig kjent med karakterene, man lever seg inn i livet deres, og blir sint, frustrert, lei seg, glad og lykkelig sammen med de.
Siden jeg har hatt en Border Collie selv, var det vel de jeg lettest så for meg hvordan så ut ;)
Det som trekker ned, er at årene går fort forbi i boka mot slutten. Jeg forstår at boka hadde blitt ekstremt lang hvis man skulle flettet inn hendelser i "venteperiodene", og siden boka allerede er på 718 sider, er det kanskje greit at det blir litt hopping.
Alt i alt en veldig god bok. Fengende, godt språk og gode beskrivelser gjør at jeg lever meg inn i boka, noe som ikke skjer så altfor ofte.
Terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken er full av latter, tårer, kjærlighet, lengsel, forbudte drømmer, uoppnåelige mål og brutte løfter. Jeg har hørt noen kalle boken for en løkkeskriftroman, den er så pen og pyntelig hele tiden, og jeg vil nok si at dette er en skikkelig jentebok. Selv om karakterene kommer opp i flere ubehagelige situasjoner blir det aldri for ekkelt, men heller lettere frustrerende. Den er trygg og lettlest. Og for alle oss som liker lykkelige slutter er dette absolutt noe for oss. For full anmeldelse, se: edgeofaword: Den lange hvite skyens land

Godt sagt! (0) Varsle Svar

At dette rælet idet hele tatt har blitt utgitt fremstår totalt uforståelig, etter å ha pløyd gjennom 700 fordummende, gjentakende, hjernedøde sider i denne klisjéfesten av et makkverk ! Eneste grunnen til at jeg gav et eneste terningkast er at den er så lettlest at en ape kunne lest den, og en viss tragikomisk underholdningsverdi. Historien er fullstendig latterlig, bruk tiden på noe bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En veldig kjekk bok, anbefales. Handlingen foregår i New Zealand, men i starten også i England. Vi følger læreren Helen og rikmannsdatteren Gwyneira på deres ferd fra England til New Zealand og deres liv og levnet der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt leseverdig. Det å lese en bok fra en del av verden jeg ikke kjenner, er spennende, og New Zealand kjenner jeg ikke noe til, overhodet. Her får vi i tillegg med oss en god del historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sarah Lark vet antakelig mye om New Zealands historie. Hun vet også en god del om saueavl, hesteraser og sikkert mye annet. Det kunne ha blitt en forrykende roman av all denne kunnskapen, men det ble det ikke. På tross av et fascinerende bakteppe er dette en "dameroman" (unnskyld uttrykket, damer; jeg fant ikke noe tilsvarende i farta) i ordets verste forstand. Et persongalleri uten nyanser; der de brutale, slemme, dumme og udugelige med tid og stunder, og med forutsigbare virkemidler, fjernes fra historien slik at gode, sterke og modige kvinner endelig kan få leve ut sin godhet, sin styrke og sitt mot. Og få den de egentlig elsker. Nei og nei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klisjeer og plattheter i kø! Takke meg til Margit. Ærlig kioskromaner. Eneste grunn til at det ble to og ikke en, må være at jeg faktisk fullførte 700 sider.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg G