Viser 1 til 7 av 7 omtaler

Fin fortsettelse på serien, med andre verdenskrig sett fra Sverige med norske tyskvennlige øyne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det store århundret nr 4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Brobyggerene falt veldig i smak!
Dessverre er jeg ikke like fornøyd med oppfølgerene, ei heller Ikke ville se.
Jeg føler at en del av denne boken var "klippet ut og limt inn" opplegg om krigen. Litt slik oppramsing. Jeg mistet litt Mr Lauritzens stemme innimellom.
Men når det er sagt så holdt boken til at jeg har så absolutt tenkt å gjennomføre planen om å lese hele serien! Uten tvil :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Ikke ville se", Jan Goillou.
Jeg likte så godt Brobyggere, at jeg bestemte meg for å lese alle bøkene i Jan Goillou sitt hundreårshistorieprosjekt. De to påfølgende bøkene var ikke så bra, men i bok nummer fire peker kurven heldigvis,opp igjen.
"Ikke ville se" handler om 2. verdenskrig. Her følger vi fortsatt de tre brødrene, som også i denne krigen gjør sine valg og følger sine skjebner. Flott bok med brobygging, krig, kjærlighet, skader, død, frykt og sykdom, fattigdom og utenomekteskaplige aktiviteter - midt opp i, eller kanskje rett ved siden av, krigen. Denne boka skiller seg litt ut fra de foregående ved at han her ikke bare følger personer og beskriver hva som skjer. I denne får han bedre frem frykt, empati og omtanken hovedpersonene har for andre. Flott bok - gleder meg til etterkrigstida.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en god bok om brødrene Lauritzen . Denne handler om tiden i nøytrale Sverige under 2. Verdenskrig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forlagets omtale:

Utenfor Sveriges grenser ulmer en verdensbrann som med tiden vil bli kalt Den andre verdenskrig. For Lauritz, den eldste av brødrene Lauritzen, er det vanskelig ikke å ta stilling. Familiens største økonomiske inntektskilder befinner seg i Tyskland, akkurat som barnas mormor og morfar. Men tyskerne har også okkupert brødrenes hjemland, Norge. Lauritz håper i det lengste på en tysk seier, men forstår snart at brødrene Oscar og Sverre ikke deler hans syn. Hans kone Ingeborg ser heller ikke lenger på Tyskland som sitt hjemland. Krigen er ikke bare på vei for å slite Europa i stykker, men også familien deres. "Å ikke ville se" er fjerde bok i serien "Det store århundret."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleser