Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er en setting det ikke er skrevet så mange bøker fra enda - Tyskland rett etter andre verdenskrig. Og jeg synes det var en historie som absolutt fortjener å bli fortalt.

Et aspekt ved boka jeg likte spesielt godt var at den vekselvis ble fortalt gjennom de ulike personene i boka. Oberst Lewis Morgan som forsøker å gjenbygge Tyskland, hans kone som til å begynne med ikke ønsker å ha noen kontakt med tyskerne etter at hun mistet den ene sønnen under krigen og deres unge sønn som ser det hele fra et barns synspunkt. Blant tyskerne møter vi den tidligere eieren av huset, datteren som er sint fordi hun mistet moren i et bombeangrep og tyske barn som har blitt hus og foreldreløse.

Det er veldig interessant å se hvilken spenning det var mellom ulike holdninger på begge sider. Noen tyskere er glad krigen er over, andre føler seg ydmyket eller ønsker å fortsette krigen. Samtidig er det stor uenighet blant seierherre om hva man skal gjøre med Tyskland og hvordan man skal behandle tyskerne, både innad i det britiske militæret og politikerne og ikke mist mellom briter, amerikanere, franskmenn og russere.

En veldig godt skrevet bok satt i en spennende periode. Anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[Etter ildstormen er en fantastisk fortelling som er bygget på faktiske hendelser i forfatterens familiehistorie. Det var hans egen bestefar, som er obersten, som i Hamburg i 1946 var med å rekvirere hus til de engelske militære. Verdenskrigene er yndet bakteppe i romaner, men dette året og disse hendelsene har jeg ikke lest om før.

Hovedpersonen i denne boken oberst Lewis Morgan er en meget sympatisk person som jeg falt for med en gang. Med krigens grufulle sceneteppe er han som en frisk gul løvetann som presser seg frem gjennom all ødeleggelsen. Boken er vanskelig å legge fra seg, og spenningen holdes oppe ved at der er flere fortellerstemmer. Det er oberstens kone Rachael som gir oss de moralske utfordringene, når hun først ikke vil vite av den tyske alenefaren som de har tatt huset til, og siden veldig gjerne vil det.
Dette er en bok jeg absolutt vil anbefale deg å lese.]1

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KLailaRonnyAnniken RøilEster SPiippokattaTheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNicolai Alexander StyveVariosaIngunn SVigdis VoldEli HagelundKirsten LundedgeofawordsiljehusmorTone SundlandFarfalleLinnDemetergretemorGodemineMorten MüllerMarit HåverstadTone Maria JonassenReidun SvensliPirelliSynnøve H HoelKorianderNinaChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtMaren