Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En bok der forfatteren følger i Marias fotspor. Godt skrevet og har i alle fall gitt meg et innblikk i kvinnenes stilling i Jesu liv, og hvordan de, når kristendommen ble etablert, ble skrevet ut av historien. Denne boken gir et godt bilde av avstanden mellom det liv Jesus levde og forkynte og hvordan kirken senere praktiserte religionen og tolket denne fantastiske profeten. En bok jeg absolutt vil anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Maria Magdalena", Kristin Brandtsegg Johansen
Tro det eller ei, men om dere er troende eller ei, er bibelen verdens viktigste bok for å kunne forstå mange andre bøker, ordtak, metaforer, kunst, likninger og liknende - tror jeg.
Jeg føler i hvert fall at utrolig mange av de bøkene jeg leser, og bilder jeg ser, musikk jeg hører, spiller litt tilbake mot viktige hendelser og symboler i bibelen. Så ved å ha større kjennskap til denne får jeg ofte litt større utbytte av mye. Om ikke direkte, så også i hvert fall inndirekte og årsak til mange av konfliktene i verden - og da tenker jeg ikke bare åpne kriger, men også de som foregår i det beste hjem i byens beste strøk; kjønnsrollekonflikter, uforståelige holdninger til kvinnens plass i samfunnet.

Jeg har alltid synes at Maria Magdalena var den mest spennende skikkelsen i bibelen, ikke bare fordi hun var en kvinne kanskje, eller nei; tror nok det er derfor, så når denne boka dukka opp, var det et opplagt valg at jeg skulle lese den.
I motsetning til alt annet bibelfokusering jeg har fått med meg opp gjennom livet, tar denne boka for seg kvinnene i bibelen - og da seff mest MM. Men ikke bare henne, og slett ikke bare hennes syn på saker og ting. Boka er grundig, og er innom de mest omtalte disiplene, bibelhistoriske hendelser og folk - gransket i forskjellige skrifter og andre nedtegnelser, hele tiden med relasjon til kvinnene og da mest Maria Magdalene. Måtte ha menge pauser under veis, for å høre på Jesus Christ Superstar, så jeg ble bare nesten helt ferdig med den før eBokBib lukka min tilmålte tid - men har reservert på nytt for å få med meg resten.
Veldig flott bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandi