Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Det pågår en leteaksjon i nabolaget til Bea Britt. 12 år gamle Emilie er forsvunnet. Så finner politiet jentas sekk i hagen til Bea Britt, og ingenting blir noensinne det samme.
Samtidig som vi følger Bea Britt og hennes vanskelige forhold til kreti og pleti, får vi farmorens historie. Hun led av dårlige nerver, noe som gikk ut over både mann og barn. Kan disse "nervene" gå i arv? Det kan virke sånn.

Godt språk og interessant historie, men kunne ønske meg litt mer kjøtt på beina mot slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er rett og slett litt usikker på slutten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nominert til Nordisk Råds litteraturpris..hm...tja..... glimtvis var det gode beskrivelser av generasjoner, kvinneliv, dysfunksjonelle oppvekstsvilkår. Samtidig var det lange stykker som kjedet meg og irriterte meg. Og det er jo også interessant å reflektere over; hvorfor kjeder det meg? hvorfor blir jeg irritert nå? En bok skal uansett berøre på et vis. Og det gjorde den jo, men jeg kommer ikke til å si til venner: denne du lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Bare et menneske", Kristine Næss
En ting er i hvert fall bra sikkert, og det er at det er to ting jeg ikke har greie på; kvinnfolk og litteratur.
Denne boka burde hete "Uro, før og nå".
En kriminalsak ligger som et bakteppe når vi følger noen kvinnskikkelser i kvinneperspektiv og føleri, overføleri, gjennom flere generasjoner. Kriminalsaksteppet var syltynt, og jeg skjønner ikke hvorfor den er nominert til Nordisk råds litteraturpris. At Jon Fosse også er det forstår jeg godt. Håper og tror han vinner, men hva vet jeg - jeg har ikke greie på sånt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En foruroligende roman ot Bea Britt i eksistensiell krise. Velskrevet, kompleks, der den tar for seg flere generasjoner. Om sosial arv, slektsmørket som går igjen. Ikke så lystig, men en bok med mange bilder og refleksjoner over å være kvinne i dag, før, om ekteskap, om å være mor, om menn, samliv, kjælighet, kunst, å være, å holde ut..

Min bloggomtale

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

BenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenThea