Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Endeleg fekk eg òg med meg denne boka som kom på norsk i 2008. Ei nydeleg bok om ei mor som har utvandra frå ei landsbygd i Kurdistan til ei blokk i Sverige. Ei utvandring som gjev ungane ei framtid, men som gjev henne eit utanforskap.
Vi kjenner henne alle. Ho vi møter på gata med skaut og sid kåpe. Ho med tunge handleposar i hendene og fleire ungar på slep. Det er henne vi blir kjent med. Ho er ei elska mor, ei som ofrar det meste for sine.
Samstundes får vi eit nært bilete av utvandring og innvandring
Leselukke - bokbloggen min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mustafa Cans far reiste frå Tyrkia til Sverige for å få seg jobb då Mustafa var liten. Etter ei tid reiste kone og barn etter nordover. Planen var at dei bare skulle bli der ei kort tid, spare seg opp litt pengar, og så reise heim att. Men alt gjekk ikkje som planlagt. Interessant og sterkt om arbeidsinnvandrarar på 70-talet og etterkomarane deira.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken gir et Interessant innblikk i en annen kultur. Spesielt interessant er det å få innblikk i tankene til en kvinne fra en gruppe kvinner som ofte kan oppfattes som tause. Boken kunne med fordel ha vært kortere slik at de interessante delene ved boken hadde kommet sterkere frem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Möjligt att boken fungerar bra när den läses som pappersbok, men jag har svårt för dålig svenska. OK att det är ett grammatiskt korrekt språk, men brytningen är så stark att jag fastnar hela tiden i funderingar över vad han sa nu egentligen. Detta tar bort min koncentration från berättelsen så jag gav upp efter att ha lyssnat ( eller somnat till) skiva 1 två gånger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En historie som neppe er spesiell, men sjelden blir fortalt. En bok jeg neppe kommer til å glemme. Les mer om min leseopplevelse i dette blogginnlegget

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fascinerende og ikke minst lærerik bok om hvordan det er å vokse opp som annen generasjons innvandrer, splittet mellom foreldrenes og sitt nye hjemlands kulturer. Dette er også en veldig optimistisk bok om at verden går videre. Mest av alt ble jeg rørt av den ømhet som forfatteren tilkjennegir mht. forholdet til sin mor, som aldri finner seg til rette i sitt nye hjemland.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal