Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I Sverige er Leif Zern "en av våra mest uppskattade och respekterade kulturskribenter, med teater som specialitet", leser jeg på baksiden av boken "Kaddish på motorcykel", som jeg kom over på Norli i Universitetsgaten i Oslo i går, og leste i ett jafs i dag.

Dette er en erindringsbok fra forfatterens oppvekst på 1950-tallets Söder i Stockholm, men mest av alt et rørende portrett av forfatterens far. Samtidig får vi et innblikk i livet som østjødiske (ashkenaziske) immigranter møtte i Stockholm opp gjennom 1900-tallet, og bokens styrke er ikke minst beskrivelsen av hverdagslivet og av hvordan helt vanlige mennesker lever helt vanlige liv som dog er preget av andre problemstillinger og andre erfaringer enn dem majoritetsbefolkningen forholder seg til. Leif Zern forteller om sine familiemedlemmer med varme og forståelse, og gir oss et innblikk i en immigrantfamilies liv i Stockholm på 1950-tallet med linjer tilbake til 1900-tallets begynnelse og frem mot i dag.

Jeg har gitt boken terningkast seks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundBjørg RistvedtAnette SHarald KVanja SolemdalOleElin Katrine NilssenBenedicteHanneKaramasov11HegeTorIngvild SSigrid Blytt TøsdalKaren RamsvikJulie StensethHilde H HelsethAnne Beth Amdal VoldMorten BolstadMarianne MTheaJan-Olav SelforsHeidi BBKikkan HaugenRune U. FurbergSynnøve H HoelMaud Jeanette Nygren WollGeir SundetReidun SvensliHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardGroVibekeLisbeth Kingsrud KvistenConnieHarald AndersenMarit HøvdeSverre HoemLene AndresenEgil Stangeland